De lichtjes worden ontstoken.
De lichtjes worden ontstoken. Foto: Trudy Kroese

Diemer December Dagen feestelijk geopend

DIEMEN Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn hebben donderdagavond de lichtjes ontstoken van de kerstboom op het plein voor het gemeentehuis. Zij verrichtten hiermee de officiële opening van de Diemer December Dagen.

Het is voor het derde jaar in successie dat de Diemer December Dagen plaatsvinden. Het is een mooie traditie die door veel inwoners van Diemen wordt gewaardeerd.

De grote kerstboom is vorige week dinsdag op het plein voor het gemeentehuis geplaatst en donderdagmiddag fraai versierd.

Kerstballen

Leerlingen van de basisscholen in Diemen hebben een aantal grote kerstballen gevuld die in de boom zijn gehangen.

Tijdens de feestelijke opening van de Diemer December Dagen konden de aanwezigen luisteren naar optredens van het Hagunnan koor en EDOG Muzikaal Theater. Er werd tevens voor de inwendige mens gezorgd. Leden van Scouting Diemen schonken glühwein en chocolademelk in grote mokken van DaaromDiemen, die de aanwezigen mochten houden.

Scouting Diemen

Onder leiding van de leden van Scouting Diemen mochten kinderen marshmallows verwarmen en die vervolgens opeten. Een aantal kinderen gaf de marshmallows aan de aanwezige bezoekers van de opening.

De eigenaren van oliebollenkraam Verwijk deden net als vorig jaar mee aan de opening van de Diemer December Dagen. Alle aanwezigen konden bij de kraam gratis een heerlijke oliebol afhalen.