SV Diemen wint kopduel.
SV Diemen wint kopduel. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen pakt punt

DIEMEN SV Diemen heeft een knappe prestatie geboekt door in de thuiswedstrijd tegen koploper SDZ gelijk te spelen: 2-2. Bij rust leidde de ploeg van trainer Gerrie Breugem met 1-0.

Iedereen bij SV Diemen verwachtte een lastig duel tegen de Amsterdamse ploeg. De uitslag van een wedstrijd tussen de hekkensluiter en de koploper is meestal voorspelbaar. Maar er ontwikkelde zich op Sportpark De Diemen een spannend duel.

SV Diemen kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Jesse Ringelberg. De bezoekers namen na de hervatting het initiatief en kwamen langszij. Daarna kwam SDZ op voorsprong en leek een nederlaag van SV Diemen dichtbij. SV Diemen maakte echter gelijk via een penalty van middenvelder Marco Moelee.

Breugem is blij met de puntendeling tegen SDZ. "De realiteit is dat wij op de laatste plaats staan, maar ik vind dat wij wat betreft onze kwaliteiten op een hogere positie op de ranglijst moeten staan. We hebben wel een smalle selectie. Tegen SDZ zaten er drie A-junioren op de bank."

Ondanks het goede resultaat tegen SDZ gaat SV Diemen de winterstop in als hekkensluiter van de derde klasse C. SV Diemen heeft net als VVH Velserbroek acht punten uit elf duels. Het doelsaldo van VVH Velserbroek is beter dan dat van SV Diemen. De verschillen aan de staart van de ranglijst zijn klein. De Kennemers en Spaarnwoude hebben negen punten.

SV Diemen gaat op 2 januari op trainingskamp naar Callela in Spanje. SV Diemen hervat de competitie op zondag 28 januari. De ploeg speelt dan tegen VVH Velserbroek. Dat is meteen een cruciaal duel.