Kerst-ommegang op zondag 24 december

DIEMEN Op zondag 24 december vindt de Kerstommegang plaats. De start is om 17.00 uur bij het gemeentehuis.

Het is de vijfde keer op rij dat de Kerstommegang wordt gehouden. De Kerstommegang wordt ook dit jaar georganiseerd door vrijwilligers van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden en Scouting Diemen. VVD-fractievoorzitter Brigitte Wielage zal bij het gemeentehuis het eerste deel van het kerstverhaal voorlezen. Tijdens de Kerstommegang zal op diverse plekken een deel van het kerstverhaal worden voorgelezen. Uiteraard zullen er tijdens de Kerstommegang kerstliederen worden gezongen. Daarom Diemen stelt voor kinderen lampionnen beschikbaar.

Muziek

De Kerstommegang gaat door het centrum van Diemen en eindigt op het plein voor de kerk Sint Petrus' Banden. Vrijwilligers van Scouting Diemen richten daar een kerststal in met levende dieren. Kinderen kunnen de dieren aaien. De Neuteblazers zullen de deelnemers aan de Kerstommegang op het plein voor de kerk met muziek onthalen. De deelnemers krijgen op het plein warme drankjes en hapjes, gesponsord door diverse Diemense horecagelegenheden, en kunnen van de kerstsfeer genieten.

De organisatie van de Kerstommegang heeft een aantal lokale sponsors bereid gevonden om deze activiteiten te steunen. Het gaat om Winkeliersvereniging Diemerplein, Jumbo Diemen-Zuid, ABN Amro, haringzaak Van Leijenhorst, bloemist Mooi by Rick, de horecazaken Cheers, 't Pandje en De Hut en Daarom Diemen.


Rapport Gezondheid

Vervolg van voorpagina.

Grondel: "De toename van het aantal inwoners dat zich eenzaam voelt vraagt om actie, evenals de toename van het drugsgebruik. Ook zijn er in Diemen vergeleken met de rest van de regio meer ongevallen onder 65-plussers en voelen meer mensen zich gediscrimineerd. Discriminatie op basis van huidskleur komt het meest voor. Begin 2018 wordt het huidige gezondheidsbeleid geactualiseerd. Daarbij stellen we met elkaar de acties vast bij de aandachtspunten uit de monitor."