De kerstboom zorgt voor veel sfeer.
De kerstboom zorgt voor veel sfeer. Foto: Oscar Borghardt

Kerstactiviteiten in winkelcentrum Diemerplein

DIEMEN Winkeliersvereniging Diemerplein zorgt op de zaterdagen 16 en 23 december voor een echte kerstsfeer in winkelcentrum Diemerplein.

Zaterdag 16 december is er van 12.00 tot 16.00 uur livekerstmuziek, glittertattoo schminken voor de kinderen en gratis glühwein en warme chocolademelk. Het muzikale trio Kings en Queen zorgt voor gezellige en swingende kerstmuziek. De groep werkt met een verplaatsbare geluidsinstallatie en zal op verschillende locaties in het winkelcentrum spelen.

Ook op zaterdag 23 december zijn er tussen 12.00 en 16.00 uur diverse activiteiten. Er rijdt een kersttreintje door het winkelcentrum, er zijn optredens van de Diemer Harmonie (om 13.00 en 14.00 uur) en op het Diemerplein worden van 11.00 tot 17.00 uur de winterspelen gehouden.

Zondag 24 december is er een extra koopzondag. De winkels in het winkelcentrum zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. De supermarkten Deen en Albert Heijn hebben hun eigen openingstijden.

In het Diemernieuws van donderdag 7 december is er huis-aan-huis een speciale wenskaart verspreid. De winkeliers van Diemerplein en de bibliotheek delen ook wenskaarten uit. Op de wenskaart kan een speciale kerstwens voor een Diemens goed doel of een speciaal iemand geschreven worden. De wenskaart kan opgehangen worden in de speciale kerstboom die in winkelcentrum Diemerplein staat. Dit kan tot en met 24 december.

Een onafhankelijke jury selecteert de vier beste, mooiste en leukste wensen. Deze worden vermeld op de Facebookpagina's van Daarom Diemen en Diemerplein en in het DiemerNieuws. Op de Facebookpagina van Daarom Diemen kan iedereen op een van de wensen stemmen. De wens die de meeste stemmen krijgt wordt vervuld. De uitslag wordt bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Diemen.

Meer informatie op www.diemerplein.nl.