Een speelster van SV Zeeburg schiet op doel.
Een speelster van SV Zeeburg schiet op doel. Foto: Jan Ronday

SV Zeeburg verliest van US

DIEMEN Het eerste handbalteam van SV Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen US met 26-28 verloren. De handbalsters uit Diemen blijven op de tweede plaats van de hoofdklasse van de zaalcompetitie staan.

De wedstrijd in Sporthal Diemen ging in de eerste helft gelijk op. De speelsters van SV Zeeburg wisten de kansen af te maken, maar gaven de speelsters van US veel ruimte om te schieten. Ook US wist het doel te vinden. Bij rust leidden de dames uit Diemen met 14-13.

Kansen

In de tweede helft verzuimde SV Zeeburg een aantal kansen af te maken. US profiteerde hiervan en wist op voorsprong te komen. SV Zeeburg keek bijna de hele tweede helft tegen een achterstand aan. De ploeg uit Diemen slaagde erin langszij te komen (19-19). In de slotfase liep US opnieuw uit en pakte de volle winst: 26-28.

Favoriet

Koploper Geel Zwart heeft alle tien de competitieduels gewonnen. De ploeg heeft twintig punten. Geel Zwart is de grote favoriet voor de titel in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.

SV Zeeburg heeft dertien punten uit tien duels en staat op de tweede plaats. SEW, US en Cometas delen de derde plaats op de ranglijst. Die drie teams hebben na tien duels twaalf punten. SV Zeeburg gaat op zaterdag 16 december op bezoek bij VZV. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal 't Zijveld in de Noord-Hollandse gemeente 't Veld. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Het is de laatste competitiewedstrijd van het eerste damesteam van SV Zeeburg voor de winterstop. VZV staat met acht punten uit tien duels op de negende plaats. SV Zeeburg gaat voor de winst.