Afbeelding

Frank Perk

Werkt bij RAAP
58 jaar
Diemenaar sinds 2008

Wat is RAAP?
"RAAP Archeologisch Adviesbureau B.V. is het grootste onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie, cultuurhistorie en erfgoed in Nederland."

En wat is jouw functie?
"Ik ben medewerker redactie/reprografie, maar ik ben in 1985, bij de oprichting, begonnen als veldwerker."

Wat heb jij met algen en wieren?
"Wieren zijn niet te vergelijken met de planten in de natuur en daarom vind ik ze zo interessant. Op de Nederlandse dijken groeien zo'n 300 soorten zeewier. Om ze te bestuderen reis ik regelmatig naar Zeeland."

Bijzonder zeewier?
"Een spectaculair mooi wier, zoals het felroze koraalwier. Het komt in Het Kanaal al voor bij Boulogne-sur-Mer. Ik verwacht het hier al jaren, maar het is nog niet gearriveerd."

Verder in het dagelijks leven?
"Ik ben actief voor de hockeybond als begeleider van (bond)scheidrechters en ook groot voorstander van de komst van een hockeyclub in Diemen."

Wat weten mensen niet van je?
"Mijn pincode."

's Nachts wakker te maken voor?
"Eten uit India."

Beste nummer ooit?
"'Mr. Blue Sky' van ELO (Electric Light Orchestra)."

Oosterschelde of Tasmaniƫ?
"In de Oosterschelde komen veel wieren voor, maar in Tasmaniƫ komen veel meer zeewieren voor dan waar ook ter wereld. Het is mijn droom er ooit nog eens heen te gaan."

Als je een dagje burgemeester was...
"...maakte ik een protocol voor het groenonderhoud om het wat natuurvriendelijker te maken. De rest van de dag zou ik besteden aan het organiseren van een 'vertroeteldag' voor alle mantelzorgers in Diemen."