Nu zijn er overdag nog vier beroepskrachten aanwezig.
Nu zijn er overdag nog vier beroepskrachten aanwezig. Foto: Eric Willemsen

Aantal beroepskrachten brandweer wordt uitgebreid

Het aantal beroepsbrandweerlieden dat tijdens de dagdienst aanwezig is in de kazerne in Diemen wordt verhoogd van vier naar zes.

DIEMEN De inzet van extra beroepskrachten tijdens de dagdiensten moet de paraatheid van de brandweer in Diemen verhogen. Dit heeft burgemeester Erik Boog aan de gemeenteraad laten weten.

De brandweer in Diemen maakt deel uit van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Die gaat over de brandweer in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Boog is als burgemeester van Diemen lid van het bestuur van de Veiligheidsregio. De brandweer in Diemen draait net zoals die in andere relatief kleine plaatsen in de regio voor een groot deel op vrijwilligers. Tijdens de dagdiensten zijn er altijd beroepskrachten aanwezig in de kazerne. Door dit aantal volgend jaar van vier naar zes uit te breiden, neemt de paraatheid toe. Boog geeft aan dat de brandweer voldoet aan de wettelijke normen. "De wettelijke norm is dat de brandweer maximaal achttien minuten na een melding op de plek van bestemming dient te zijn. Die norm wordt in Diemen gehaald. Maar wij willen sneller kunnen optreden in de regio en willen dat ook voor de toekomst garanderen. Daarom gaan we dit doen." In het verleden werkten veel vrijwilligers van de brandweer dicht bij de kazerne. Zij konden na een brandmelding snel in de kazerne zijn en vervolgens uitrukken. Tegenwoordig werkt een aantal vrijwilligers verder van de kazerne. Op het moment dat zes brandweerlieden hun plek in een brandweerauto hebben ingenomen, kan er worden uitgerukt. De aanwezigheid van zes beroepskrachten in de kazerne garandeert dat er altijd een brandweerauto snel kan uitrukken. De brandweer Amsterdam-Amstelland kan de uitbreiding van het aantal beroepskrachten in een aantal kazernes zoals Diemen realiseren door het flexibel inzetten van personeel.

Burgemeester Erik Boog.