Fel duel om de bal.
Fel duel om de bal. Foto: Trudy Kroese

Weer nederlaag SV Diemen

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS met 0-2 verloren. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1.

SV Diemen verloor de wedstrijd omdat de tegentreffers opnieuw te makkelijk werden weggegeven. Trainer Gerrie Breugem: "Wij kwamen al snel achter nadat ZSGOWMS een vrije trap had benut. Wij hebben in de eerste helft een aantal kansen gekregen: zo eindigde een bal op de paal." Na de hervatting maakte ZSGOWMS 0-2. Dit was voor Breugem het moment om meer risico te nemen. "Wij zijn achterin een-op-een gaan spelen en voorin met vier spitsen. Doordat wij dit seizoen vaak op achterstand zijn gekomen heb ik vaak voor deze aanpassing moeten kiezen. ZSGOWMS kreeg nog een aantal kansen, maar die werden niet benut."

SV Diemen blijft na de nederlaag tegen ZSGOWMS op de laatste plaats van de derde klasse C staan. De ploeg van Breugem heeft na tien duels zeven punten. VVH Velserbroek heeft eveneens zeven punten uit tien duels, maar een beter doelsaldo dan SV Diemen. Het verschil met de ploegen die boven SV Diemen staan is klein. De Kennemers heeft negen punten uit tien duels en Spaarnwoude heeft eveneens negen punten, maar kwam pas negen keer in actie.
SV Diemen speelt op zondag 10 december een cruciaal duel. De ploeg gaat dan op bezoek bij De Kennemers. De wedstrijd in Beverwijk begint om 14.00 uur. Als SV Diemen de wedstrijd in Beverwijk wint, passeert het De Kennemers op de ranglijst en ziet de situatie er weer beter uit. Breugem: "De Kennemers heeft zondag met 6-1 verloren van Roda '23. De doelman is eruit gestuurd en mag zondag niet meedoen. Wij zullen onze slag moeten slaan."