Onderzoek: plek voor tweede sporthal op Prins Bernhardlaan

DIEMEN Het is mogelijk om een tweede permanente sporthal te bouwen naast Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan. Dit is de uitkomst van een haalbaarheidsonderzoek dat in opdracht van het college van B en W is uitgevoerd.

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken: "Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er ruimte is om naast Sporthal Diemen een tweede permanente sporthal te bouwen. Het is mogelijk om verschillende varianten voor een sporthal op die locatie uit te werken met verschillende kostenplaatjes."

Draagvlak

De wethouder geeft aan dat er in de gemeenteraad een breed draagvlak is voor de bouw van een tweede permanente sporthal, die in de plaats moet komen van de blaashal. Wethouder Klaasse: "Het is ook mogelijk om een nieuwe sporthal te bouwen naast een middelbare school in Diemen. Ik heb er goede hoop op dat er in Diemen een middelbare school komt. Als het mogelijk blijkt om in Diemen een middelbare school te vestigen, moet de gemeenteraad hierover uiteraard een besluit nemen. Als de middelbare school er komt zijn er twee scenario's voor een tweede sporthal in Diemen: bij Sporthal Diemen of bij de middelbare school." De gemeente heeft de blaashal in 2010 aangeschaft voor een periode van tien jaar, licht Klaasse toe. "In het seizoen 2010-2011 is de blaashal voor de eerste keer neergezet. Wij moeten niet langer dan die tien jaar met de blaashal willen doen. Mijn hoop is dat er voor het begin van het seizoen 2021-2022 een tweede, permanente sporthal is."


Winkelactie Voedselbank

DIEMEN De Voedselbank Diemen houdt op zaterdag 9 december weer een winkelactie.

Vrijwilligers staan zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur voor de deur van supermarkt Jumbo in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid en zullen klanten verzoeken een of meerdere artikelen extra te kopen en die te schenken aan de voedselbank. De Voedselbank Diemen zal de artikelen voor kerstpakketten gebruiken.