Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Sinterklaas

Kindervriend
Leeftijd onbekend
Bezoekt Diemen sinds
mensenheugenis

U heeft het momenteel erg druk.
"Jazeker, de pieten en ik maken veel overuren, maar dat geeft niet. Ik vind het heel fijn dat ik nog werk heb en ik kan in de zomer uitrusten in Spanje."

Bezoekt u Diemen graag?
"Ik vind het een heerlijke gemeente. Toen ik vorige week zaterdag met de stoomboot aankwam en de brug over de Keulsevaart - ik noem de Weespertrekvaart nog altijd zo - omhoog zag gaan en de klok van de rooms-katholieke kerk hoorde luiden was ik ontroerd. Ik zag duizenden lieve kinderen staan. De kinderen in Diemen zijn de allerliefste. Dat heb ik ook aan de burgemeester en de kinderburgemeester verteld."

Welk boek ligt er naast het Grote Boek op uw nachtkastje?
"Ik lees graag sprookjes, vooral oude sprookjes van Hans Christian Andersen en de gebroeders Grimm."

Heeft u tijd voor hobby's?
"Op dit moment niet, maar tijdens andere momenten van het jaar sjoel ik graag en leg ik graag grote puzzels. Daarnaast vind ik het leuk om gedichten te maken."

Wat vindt u de mooiste plek in Diemen?
"De Ouddiemerlaan, vanaf het begin tot aan het einde. Ik vind de Ouddiemerlaan niet alleen een mooie laan, maar heb er ook mooie herinneringen aan."

U viert uw verjaardag op 5 december, wat doet u op 6 december, de dag dat u jarig bent?
"Wij zitten dan weer op de stoomboot die ons naar Spanje brengt. De pieten en ik drinken een glaasje en gaan lekker eten. Maar ik ga niet vertellen wat wij die dag verder allemaal doen. Het is leuker als de kinderen niet alles weten, sommige dingen moeten geheim blijven."