Een speelster van SV Zeeburg schiet op doel.
Een speelster van SV Zeeburg schiet op doel. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg verliest topper

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de topper tegen Geel Zwart verloren: 27-31. De achterstand van de handbalsters uit Diemen op koploper Geel Zwart bedraagt nu vijf punten.

SV Zeeburg startte goed en nam meteen een voorsprong. Het tempo in de wedstrijd lag hoog met veel en snelle aanvallen over en weer. Geel Zwart kwam echter door een aantal snelle tegenaanvallen op voorsprong. Omdat SV Zeeburg moeite had om door de verdediging van Geel Zwart heen te komen, liep Geel Zwart uit naar een 12-16 voorsprong bij rust.

Na rust ging het beter bij SV Zeeburg: er was meer druk in de aanval en de verdediging sloot beter. SV Zeeburg kon af en toe een paar punten inlopen, maar het was niet genoeg om op gelijke hoogte te komen met Geel Zwart.

Door een aanpassing in de verdediging van SV Zeeburg aan het einde van wedstrijd kreeg Geel Zwart het nog even moeilijk en leek de thuisclub terug te kunnen komen. Maar de tijd bleek te kort en Geel Zwart pakte de winst: 27-31.

Koploper

Geel Zwart lijkt dit seizoen ongenaakbaar. De ploeg heeft alle acht competitieduels gewonnen en is met zestien punten koploper in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. KSV en SV Zeeburg delen de tweede plaats. Beide teams hebben na acht duels elf punten. Het doelsaldo van KSV is beter dan dat van SV Zeeburg. SV Zeeburg wacht op zaterdag 2 december opnieuw een lastig duel. De ploeg gaat dan op bezoek bij Cometas. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 19.15 uur. De Friezen hebben na acht duels tien punten en staan op de derde plaats.