Lex Scholten lijsttrekker van de PvdA

DIEMEN Lex Scholten is lijsttrekker van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden. Scholten is momenteel wethouder van de PvdA.

Sofie Kuilman staat op plaats twee, Nico Portegijs op plaats drie, Frank Geerts op de vierde plaats en Joke Verheuvel op plek vijf. De zesde plaats wordt ingenomen door Paul Ruijg, Ben Ziepzeerder staat op de zevende plaats, Farida Polsbroek op plek acht, Steven Dijk op de negende plaats en Ivan Pengel op plek tien. Een opvallende naam op de lijst is die van Steven Dijk. Hij was in het verleden wethouder van de PvdA en later Leefbaar Diemen.

Goede mix

Jeroen Slot, voorzitter van de afdeling Diemen van de PvdA: "We hebben gezocht naar een goede mix tussen ervaring en nieuwe mensen, zo staan bij de eerste zes op de lijst vier nieuwe gezichten. Sofie Kuilman die tweede op de lijst staat is met haar 22 jaar de jongste kandidaat."

De huidige raadsleden Jaap van Loenen en Cees Ouwendijk staan niet op de kandidatenlijst van de PvdA. De twee raadsleden waren op een onverkiesbare plek op de lijst geplaatst en besloten zich terug te trekken.


Van Loenen verruilt fractie PvdA voor CDA

DIEMEN Jaap van Loenen maakte dinsdag bekend dat hij de fractie van de PvdA in de gemeenteraad heeft verlaten. Hij is overgestapt naar de fractie van het CDA.

Van Loenen geeft aan dat er de afgelopen periode een verschil van inzicht was ontstaan tussen de fractie van de PvdA en hem.

13