Onderscheidingen en bloemen.
Onderscheidingen en bloemen. Foto: Trudy Kroese

Zes Diemenaren ontvangen vrijwilligersonderscheiding

DIEMEN De gemeenteraad heeft vrijdagavond zes vrijwilligersonderscheidingen uitgereikt aan inwoners van Diemen.

DIEMEN De zes inwoners van Diemen kregen de vrijwilligersonderscheiding tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.

Brigitte Wielage (VVD), Jeannette Pietersen (D66) en Sylvia Raveling (Partij van de Ouderen) vormden namens de gemeenteraad een werkgroep die de inzendingen heeft beoordeeld. De drie raadsleden reikten de vrijwilligersonderscheidingen ook uit.

De volgende personen hebben een vrijwilligersonderscheiding ontvangen: Cobi Apeldoorn-van Schaick ontving de onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk Diemen. Zij leert vluchtelingen zelfredzaam te worden, is actief bij projecten rond inburgering en geeft Nederlandse lessen, Erik Damman voor zijn vele activiteiten voor Edog Muzikaal Theater en Ad Jansen voor zijn vrijwilligerswerk voor de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden en de afdeling Diemen van De Zonnebloem. Dick Stam kreeg de vrijwilligersonderscheiding voor zijn inzet bij ouderenbond PCOB, SIGMA team Rode Kruis, Tuinvereniging O.N.A., vogelhuisjes aan Rode Kruislaan, voorlichting Noorderbreedte en het Alzheimer Café, Gerda Blok-De Ruiter vanwege haar activiteiten als vrijwilliger bij de PCOB, Cliëntenbelang Amsterdam, als bestuurslid van de voormalige Prinses Margrietschool en haar inzet als mantelzorger. Lau Demmers kreeg de onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk bij de Diemer IJsclub. Hij is 25 jaar voorzitter en actief bij het jeugdschaatsen, jurylid bij wedstrijden en actief bij de Diemense natuurijsbaan op De Sniep.

Er waren optredens van OnPoint Dancelab en de band Zonnebloem. Raadsleden serveerden drankjes en hapjes.

Optredens van OnPoint Dancelab en Zonnebloem