De winnaars en de leden van de jury.
De winnaars en de leden van de jury. Foto: Trudy Kroese

Afra Laan winnares van de
Kunstprijs Diemen 2017

DIEMEN Afra Laan heeft de Kunstprijs Diemen 2017 gewonnen. De jury beoordeelde haar beeldhouwwerk zonder titel als beste inzending. De prijsuitreiking vond donderdagavond plaats in het gemeentehuis.

De Kunstprijs Diemen 2017 werd ook dit jaar georganiseerd door Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen. Voorzitter Steven Dijk en Annemarie van Bolhuis organiseerden de Kunstprijs Diemen namens Kunstzin Diemen.

De jury bestond uit wethouder van Cultuur Jeroen Klaasse (voorzitter), kunstenaar Nina Rave en Joke Bouma, inwoonster van Diemen. Er deden dit jaar 35 deelnemers mee aan de Kunstprijs Diemen, van wie een zonder mededinging. Die laatste was Steven Dijk. De jury opereerde overigens volstrekt onafhankelijk van Kunstzin Diemen.

De jury koos Afra Laan als winnares. Liedje de Rooij werd tweede met het schilderij 'Touch and support'. Liedje was een van de organisatoren van de eerste twee kunstroutes van Diemen. Casper Le Fèvre werd derde met de bewerkte foto 'Brantasgracht'. Het was de derde keer in successie dat Le Fèvre de derde prijs in de wacht sleepte. Hij was overigens niet aanwezig bij de prijsuitreiking.

Publieksprijs

De publieksprijs ging dit jaar voor de derde keer op rij naar Marja Eelman. Zij kreeg de prijs voor haar kunstwerk 'Ik hou van lezen'. Bezoekers van de tentoonstelling in het gemeentehuis met werk van de deelnemers aan de Kunstprijs Diemen 2017 konden hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Er werden in totaal 134 geldige stemmen uitgebracht. Vier deelnemers kwamen in de dubbele cijfers. Marja Eelman werd winnares met 27 stemmen.