Afbeelding

Anja Stakenburg

Actieve bewoonster Rode Kruislaan, woont haar hele leven in Diemen

Wat doe je als bewoonster van de Rode Kruislaan?
"Ik woon 31 jaar in de flat aan de Rode Kruislaan. Ik ben actief in de huurdersvereniging en met Community Building. Veel bewoners hebben elkaar leren kennen en daardoor is de sfeer verbeterd. Ik hoop dat de bewoners zo actief blijven als zij nu zijn."

Jouw favoriete winkel?
"Albert Heijn en Action. Ik heb bij veel winkels in Diemen gewerkt: Albert Heijn, de bakkerijen De Waal en Kwakman, bloemist Frans Bos, maar ook bij bejaardenhuizen De Diem, Onze Woning en Probezo. Albert Heeft nog altijd een speciale plaats bij mij. Maar ik kom ook bij Deen en Jumbo. Ik let op de aanbiedingen."

Diemen vroeger en nu?
"Ik vind het jammer dat mijn verleden is gesloopt. De Prinses Margrietschool, De Hervormde Kerk, de Schuilplaats, Probezo, de oude De Diem en het oude winkelcentrum. Een groot verschil is dat de kinderen vroeger zich beter konden vermaken dan nu. De kinderen uit de straat kenden elkaar vroeger allemaal. Nu zitten veel kinderen vaak thuis achter de computer."

Jouw favoriete vakantieland?
"Duitsland. Mijn hobby is het fotograferen van natuur. Duitsland heeft een heel mooie natuur, de mensen zijn er vriendelijk en het is er goedkoper dan in Nederland. Als je terug in Nederland bent en dan een schnitzel bestelt is die twee keer zo duur en de helft kleiner."

Wat kan hier beter?
"Er moeten betaalbare woningen komen voor mensen die hier zijn geboren of opgegroeid. Mijn buurman is dertig en komt nog steeds niet in aanmerking voor een betaalbare huurwoning. Ik ken ook twee meisjes in de flat voor wie hetzelfde geldt."