Kandidatenlijst van VVD

Vervolg van voorpagina.

Johan Jägers is momenteel raadslid voor de VVD. Grazette is fractieopvolger en Timmer en De Bruijne zijn nieuwkomers. Frans Mulder, die deel uitmaakt van de fractie van de VVD, heeft aangegeven met het raadswerk te stoppen en staat op de zevende plaats van de kandidatenlijst.

Joop van Dieren, voorzitter van de kandidaatstellingscommissie van de VVD in Diemen: "Frans heeft ons laten weten dat hij na deze raadsperiode stopt en heeft verzocht om op een onverkiesbare plaats te worden gezet. Vandaar dat Frans op de zevende plaats staat."

De VVD start de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen vol optimisme. "Wij hebben nu drie zetels in de gemeenteraad. Wij mikken uiteraard op minimaal drie zetels, maar rekenen er toch wel op vier", aldus Joop van Dieren.


Asielzoekers

Vervolg van voorpagina.

De gemeente overlegde met de Stichting Arq, de eigenaar van het gekraakte pand. Die stichting bleek niet bereid om een gebruiksovereenkomst met de uitgeprocedeerde asielzoekers te treffen.

Een woordvoerder van We are here vertelt dat de groep die uit Diemen is vertrokken sinds vrijdag in een pand aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam verblijft. "Dat pand is enkele weken geleden gekraakt door zo'n veertig mensen die in een bed-, bad- en broodvoorziening in Amsterdam verbleven, maar door de nieuwe criteria worden uitgezet. De voorzieningen in het pand zijn slecht."


Prijsuitreiking Kunstprijs Diemen

DIEMEN In het gemeentehuis vindt vanavond (donderdag 23 november) de uitreiking plaats van de Kunstprijs Diemen 2017. De aanvang is om 19.00 uur.

De jury heeft drie prijswinnaars gekozen. Tevens wordt de publieksprijs uitgereikt. De jury bestaat uit wethouder Kunst en Cultuur Jeroen Klaasse (voorzitter), Joke Bouma, inwoonster van Diemen, en kunstenaar Nina Rave uit Amsterdam.