De eerste paal gaat de grond in.
De eerste paal gaat de grond in. Foto: Trudy Kroese

Eerste paal voor uitbreiding
van campus is geslagen

DIEMEN Wethouder Lex Scholten, Eelko Korteweg van Greystar en Marcel Mulder van Van Wijnen hebben vrijdag de eerste paal voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid geslagen.

In opdracht van Greystar ontwikkelt en realiseert Van Wijnen hier 774 appartementen, commerciƫle ruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. OZ Architecten tekende het ontwerp van de 774 appartementen. Het gaat om 78 studentenwoningen en 696 appartementen: een mix van studio's en tweekamerappartementen variƫrend van zo'n 25 tot 50 vierkante meter. Wethouder Scholten is enthousiast over de uitbreiding van de campus: "Met veel partijen werken we hard aan de nieuwe aantrekkelijke woonwijk in Diemen-Zuid. Na de transformatie van het oude kantorencomplex Diemervijver naar de huidige campus is de uitbreiding hiervan een mooie, levendige toevoeging aan Diemen. Het is een perfecte locatie om te voorzien in de grote vraag van jonge woningzoekenden naar een betaalbare woning."

De eerste studenten trokken in de zomer van 2014 in hun appartement op Campus Diemen Zuid. De campus is ontwikkeld door Snippe Projecten. De campus werd in november 2014 officieel geopend door minister Blok. Snippe Projecten verkocht de campus in oktober 2015 aan de huidige eigenaar Greystar. Campus Diemen Zuid is een groot succes. Er wonen momenteel meer dan duizend studenten. Op de campus zijn diverse voorzieningen zoals horecabedrijven, een sportschool, een dansschool, een rijwielhandel en een filiaal van supermarkt Albert Heijn. Die worden niet alleen bezocht door de studenten die op de campus wonen, maar ook door andere inwoners van Diemen.