SV Diemen kwam tekort tegen SV Alliance '22.
SV Diemen kwam tekort tegen SV Alliance '22. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verliest: 1-3

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen SV Alliance '22 met 1-3 verloren. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1.

SV Diemen begon goed aan de wedstrijd en creƫerde een aantal kansen, die echter niet werden benut. De openingstreffer viel aan de andere kant van het veld. SV Alliance '22 kreeg een penalty die werd benut: 0-1.

Vier spitsen

Na de hervatting had SV Alliance '22 het beste van het spel. SV Diemen-trainer Gerrie Breugem: "Na een te makkelijk weggegeven corner werd het 0-2. Die bal was naar mijn mening houdbaar. We zijn meteen daarna met vier spitsen gaan spelen, maar kregen na de omschakeling de derde treffer tegen. Ik dacht toen even dat wij afgeslacht zouden worden, maar dat is gelukkig niet gebeurd. In de 88e minuut maakte Gianno dos Passos 1-3."

Doelsaldo

SV Diemen is na een reeks teleurstellende resultaten afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst van de derde klasse C. De ploeg heeft na acht duels zeven punten. VVH Velserbroek heeft eveneens zeven punten uit acht duels, maar heeft een beter doelsaldo dan SV Diemen. Spaarnwoude is hekkensluiter met zes punten uit zeven duels. Die ploeg moet nog een inhaalduel tegen ZSGOWMS spelen.

SV Diemen wacht zondagmiddag een lastige klus. De ploeg van trainer Breugem gaat op bezoek bij Bloemendaal. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Bloemendaal heeft na acht duels elf punten en staat op de zesde plaats. Breugem: "Bloemendaal is de competitie slecht gestart, maar heeft daarna een goede reeks neergezet. Het zal zondag een lastig karwei worden. Wij hebben in de periode tot aan de winterstop een zwaar programma. Wij spelen dan tegen drie ploegen die kandidaat zijn om kampioen te worden. Er moet snel iets veranderen, anders wacht ons een moeilijk seizoen."