De stoomboot arriveert in Diemen.
De stoomboot arriveert in Diemen. Foto: Trudy Kroese

Sint ontmoet lieve en blije kinderen

Sinterklaas is zaterdag gearriveerd in Diemen. Er stonden veel kinderen langs de Weespertrekvaart. De sint kwam aan op de loswal en ging daarna naar het Diemerplein. De sint en zijn pieten maakten ook een wandeling door het winkelcentrum. Zij waren onder de indruk van hoe mooi het winkelcentrum is geworden.

DIEMEN Kort voor 10.30 uur klonken de sinterklaasklassiekers als 'Hij komt, hij komt en 'Zie ginds komt de stoomboot'. Entertainer Martin Williams bracht de sfeer er snel in.

De duikpieten verschenen als eersten in het water van de Weespertrekvaart en toen de Diemerbrug omhoog ging wist iedereen dat de stoomboot dichtbij was. Even later zag iedereen de boot aankomen. De bejaarde kindervriend uit Spanje en zijn pieten zwaaiden naar de kinderen aan beide kanten van het water.

Sint Nicolaas werd op de loswal officieel welkom geheten door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Marit Engelberts. Nadat de sint veel kinderen de hand had geschud, stapte hij in een brandweerauto van Brandweer Diemen die via de Burgemeester Bickerstraat naar het Diemerplein reed. Sinterklaas genoot duidelijk zichtbaar van zijn ritje in de brandweerauto. Ook hele oude mannen zijn soms even jongens.

IJzersterk geheugen

Op het Diemerplein was een podium geplaatst waar de enigszins stramme sint opklom. Martin Williams introduceerde Hans Püttmann, voorzitter van winkeliersvereniging Diemerplein. Sint Nicolaas toonde aan over een ijzersterk geheugen te beschikken. Hij kende Hans Püttmann nog. Kinderen mochten met de sint op de foto. De goedheiligman bleek de namen van alle kinderen uit Diemen te kennen. De sint en zijn pieten maakten ook nog een wandeling door winkelcentrum Diemerplein.

Op zaterdag 2 december bezoekt de sint winkelcentrum Diemerplein nog een keer. Hij is dan van 13.00 tot 15.00 aanwezig. Om 13.30 uur reikt Sinterklaas de prijzen uit aan de winnaars van de kleurwedstrijd. De kleurplaten zijn bij de winkeliers van het Diemerplein verkrijgbaar.

De burgemeester en de kinderburgemeester ontvangen Sinterklaas.
Sinterklaas schudt kinderen de hand.
Sint en Piet in winkelcentrum Diemerplein.
Sinterklaas geniet in de brandweerwagen.