Vaart in Diemen in Venduhuis De Eland.
Vaart in Diemen in Venduhuis De Eland. Foto: Trudy Kroese

Ondernemend Diemen zet zich in voor alle ondernemers

De netwerkbijeenkomst Vaart in Diemen heeft opnieuw aangetoond dat het contact tussen ondernemers en de gemeente goed is.

DIEMEN De zesde editie van Vaart in Diemen in Venduhuis De Eland aan de Weesperstraat 110 werd georganiseerd door Ondernemend Diemen en de gemeente. Er kwamen meer dan honderd belangstellenden op de bijeenkomst af.

Het thema van Vaart in Diemen was 'People, Planet en Profit'. Er was veel aandacht voor de sociale, milieu- en economische dimensie van het ondernemen, die op harmonieuze wijze gecombineerd zou moeten worden.

Alle ondernemers

Joop Saan is voorzitter van Ondernemend Diemen: "Tijdens Vaart in Diemen zijn alle ondernemers in Diemen welkom, dus ook ondernemers die geen lid zijn van Ondernemend Diemen. Wij hebben momenteel 85 leden, dat is inclusief een aantal zzp'ers. Wij hopen dat het aantal leden in de nabije toekomst stijgt naar boven de honderd. Wij hebben de contributie overigens vereenvoudigd en verlaagd."

Hij wijst op het belang van Ondernemend Diemen. De vereniging brengt ondernemers, inclusief zzp'ers, met elkaar in contact. "Een van de doelen is om de business bij elkaar te brengen. Het is goed als ondernemers in Diemen elkaar inschakelen. Uiteraard moeten de kwaliteit en de prijs goed zijn, maar als het even kan is het goed om gebruik te maken van de diensten van collega-ondernemers in Diemen."

Gemeente

'Een van de doelen is om de business bij elkaar te brengen'

Ondernemend Diemen onderhoudt intensief contact met de gemeente. De schouwen die regelmatig op de industrieterreinen worden gehouden zijn hier voorbeelden van. Als er wordt vastgesteld dat zaken verbeterd kunnen worden doet de gemeente haar uiterste best dit snel te realiseren.

Ook leuk

Het is voor het bestuur belangrijk dat de bijeenkomsten van Ondernemend Diemen niet alleen nuttig en leerzaam zijn, het moet ook leuk zijn met elkaar. Ondernemend Diemen houdt regelmatig bijeenkomsten voor leden. Dit jaar waren er het Ondernemend Diemen Diner, twee bezoeken aan bedrijven in Diemen en een uitstapje naar Artis.

Duurzaamheid

Tijdens Vaart in Diemen was er veel aandacht voor duurzaamheid. Elke ondernemer onderschrijft het belang van duurzaamheid, maar vindt de kosten voor investeringen dikwijls een probleem.

Joop Saan, commissaris en voormalig algemeen directeur van Koninklijke Saan, gaf een voorbeeld: "Saan heeft nog geen zonnepanelen op de daken van onze gebouwen. Er is regelmatig aan gerekend, maar de terugverdientijd is nog te lang. Als wij moeten kiezen geven wij ons geld eerder uit aan nieuwe kranen. Bij investeringen voor duurzaamheid heeft het bedrijfsleven de overheid nodig. De zonnepanelen worden goedkoper en met een beetje subsidie zou het moeten lukken."