Zondag 19 november is het Saan Museum voor de laatste keer in 2017 open.
Zondag 19 november is het Saan Museum voor de laatste keer in 2017 open.

Donderdag 16 november

'Manifesto'

20.00 uur | Theater de Omval

Dertien scènes, dertien manifesten en dertien keer Cate Blanchett. Beeldend kunstenaar en regisseur Julian Rosefeldt putte uit meer dan vijftig manifesten van beeldend kunstenaars, denkers, regisseurs en andere intellectuelen om met 'Manifesto' een humoristisch beeld te schetsen van de constante schreeuw om verandering.

Vrijdag 17 november

'Houston, we've got
a problem'

20.30 uur | Theater de Omval

Er kan veel in het theater, zo niet álles, maar sciencefiction, daar brandt niemand zich aan. Zeg dat tegen Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong en Ruud Smulders en zij nemen je mee op reis tot ver buiten de dampkring. Laat je in een duizelingwekkende baan rond de aarde slingeren, verlies jezelf in zwarte gaten en kom los van je stoel in deze zwaartekrachtloze komedie.

George Beentjes &
Christy Luth

20.15 uur | Schuilkerk De Hoop

Laat u meevoeren naar een muzikaal landschap aan het einde van de 19e eeuw. Met door George Beentjes gecomponeerde en uitgevoerde liederen, getoonzet op gedichten van o.a. Schiller, Lenau, Rilke en Morgenstern. Uitgevoerd door sopraan Christy Luth. Entree: € 12,50.

17 en 18 november

Cadeauwinkel van de Wereld

10.00 uur | Diemerplein

Iedere vrijdag en zaterdag staat de winkelwagen van de Wereldwinkel op het Diemerplein bij de apotheek met veel artikelen uit o.a. Indonesië, Thailand, Swaziland en Burkina Faso. Onze jubileumactie i.s.m. Unicef, 'Geef een schooltas aan Syrische kinderen', duurt nog t/m 5 december.

Zaterdag 18 november

Henry van Loon 'Sleutelmoment'

20.30 uur | Theater de Omval

Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans, in het universum van Henry van Loon.

Zondag 19 november

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger mevrouw H. Smeulers uit Zwijndrecht.

Viering

10.30 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater G. Noom.

Saan Museum

13.00 uur | Saan Museum

Het Saan Museum opent haar deuren voor de laatste keer dit jaar, tussen 13.00 en 16.00 uur. In het Saan Museum komt de 120-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger. De toegang is gratis.

Bingo 't Kruidvat

13.30 uur | Huis van de Buurt
't Kruidvat

Gezellige prijzenbingo van 13.30 tot 17.00 uur. Een boekje voor 5 rondes kost € 7,50. Halve boekjes zijn ook verkrijgbaar. Meer informatie: 06-19776374.

Regina Albrink - Kerstrecital

14.00 uur | Theater de Omval

Al vele jaren geeft Regina een kerstrecital in Het Concertgebouw Amsterdam. Dit concert is altijd uitverkocht en trekt bezoekers uit de hele wereld. Vandaag ook in de Omval. Op het programma ontbreekt nooit haar lievelingscomponist Chopin, aangevuld met toegankelijke muziek van andere componisten.

Dinsdag 21 november

20.00 uur | Theater de Omval

Dertien scènes, dertien manifesten en dertien keer Cate Blanchett. Beeldend kunstenaar en regisseur Julian Rosefeldt putte uit meer dan vijftig manifesten van beeldend kunstenaars, denkers, regisseurs en andere intellectuelen om met 'Manifesto' een humoristisch beeld te schetsen

Woensdag 22 november

Mindfulnesstraining

10.00 uur | Praktijk voor
oefentherapie Diemen

Wil je minder moeten en meer genieten? Volg de achtweekse mindfulnesstraining. Kijk op www.oefentherapiediemen.nl voor meer informatie.

Ontmoeting Pink Diemen

19.30 uur | Grand café Blauw

Ontmoeting waar Diemenaren (homo, lesbo, biseksueel, transgender, ruimdenkende, interseksuele en zich afvragende) elkaar kunnen treffen. Pink Diemen is de gelegenheid voor LHBT+'ers uit Diemen en omgeving om nieuwe mensen in en uit de eigen buurt te leren kennen in een relaxte sfeer.

'Waar is het paard
van Sinterklaas?'

14.00 uur | Theater de Omval

Winky Wong is het gelukkigste meisje ter wereld omdat ze voor het paard van Sinterklaas mag zorgen. Maar dit blijkt niet zo makkelijk als gedacht.

Voorproefje Duke
op het Diemerplein

20.00 uur | Theater de Omval

Vriendenavond Duke op het

Diemerplein in de foyer van Theater de Omval. Deze avond geeft een voorproefje van het jazzfestival Duke op het Diemerplein in 2018. Live-optreden van het Ad Oud Kwartet, jazzorkest MDM en koor Voice Female.

Donderdag 23 november

Ledenbijeenkomst
PCOB Diemen

14.00 uur | De Schakel

Onderwerp: Egypte, land van farao's, slavernij, christenen en moslims (deel 2). In het tweede deel beginnen we met de revolutie van enkele jaren geleden. Ook bespreken we een aantal belangrijke farao's en bezoeken diverse tempels en The Valley of the Kings, laatste rustplaats van 62 farao's. Spreker: ds. P.G. Weeber. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

'Loveless'

20.00 uur | Theater de Omval

'Loveless' is een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev ('Leviathan', 'The Return') en werd bekroond met de Juryprijs tijdens het filmfestival in Cannes in 2017. Boris en Zhenya liggen in een scheiding. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van beiden lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun 12-jarige zoon. Totdat hij verdwijnt.

Vrijdag 24 november

Enge buren 'Vreemde vogels'

20.30 uur | Theater de Omval

'Vreemde Vogels' is de zevende show van Enge Buren. Vol muziek, humor en cabaret. Een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz maar ook in het dagelijks leven. We zweven via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. In vogelvlucht langs rare snoeshanen en exotische paradijsvogels op zoek naar de vreemde eend in de bijt. Een merkwaardige mix tussen muzikale buitenbeentjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts.

Lezing door Sanne van Heijst

18.45 uur | OBA Diemen

Lezing over het boek 'Philips-meisje van Kamp Vught'. Dit boek is het verhaal van de joodse Gerda Nothmann die als twaalfjarige vluchteling in 1939 vanuit Berlijn zonder ouders naar Nederland kwam.

Zaterdag 25 november

Anne Neuteboom - 'Weg'

20.30 uur | Theater de Omval

Maak kennis met Anne, een millennial. Zoals we allemaal weten zijn millennials (losers geboren tussen 1982 en 2001) ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben allemaal dyslexie en ADD en krijgen overal een burn-out van. Dus dat belooft wat.

Zondag 26 november

Postzegelbeurs

10.00 uur | De Schakel

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Meer informatie: 020-6942002.

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger is drs. E.E. Aarsen-Schiering uit Amsterdam. Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In deze herinneringsdienst gedenken wij de overledenen van het afgelopen jaar.

Het Haarlem Pianotrio

15.00 uur | Schuilkerk De Hoop

Het Haarlem Pianotrio bestaat uit Eduardo Paredes - viool, Isabel Vaz - cello en Daan Treur - piano. Op het programma staan: Joaquin Turina: Circulo, Opus 91, Pyotr Illyich Tchaikovski: Seasons (selectie) en Antonin Dvorak: Dumky Trio. Kaarten aan de zaal of reserveren (ongeplaceerd) tel. 06-81498375 of per e-mail reservering@schuilkerkdehoop.nl.

'Waar is het paard
van Sinterklaas?'

15.00 uur | Theater de Omval

Winky Wong is het gelukkigste meisje ter wereld omdat ze voor het paard van Sinterklaas mag zorgen.

En verder:

Tot 29 november

Expositie

Zorgcentrum Berkenstede

Schilderijen van Henny Gertenaar. Dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur.

Tot 29 januari 2018

Expositie

Zorgcentrum De Diem

Larisa Volodimerova exposeert met 55 schilderijen onder de titel 'Kleurrijk'. Dagelijks te bezoeken van 09.00-20.00 uur.

'Houston, we've got a problem'. Vrijdag 17 november in de Omval.