Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Larisa Volodimerova

Schrijfster, schilder en politiek journaliste, inwoner van Diemen sinds 20 jaar

Je exposeert schilderijen in zorgcentrum De Diem.
"Het gaat om 55 schilderijen. De expositie is op 1 november geopend en kan tot en met 29 januari worden bezocht. Er zijn al zo'n honderd bezoekers gekomen, onder wie veel bewoners. De reacties waren positief. Mensen vinden het leuk dat ik veel kleuren gebruik."

Je bent actief als schilder.
"Ja, ik exposeer op veel plekken. Werk van mij maakt ook deel uit van privécollecties, ook in het buitenland. Ik ben lid van de Vereniging Kunstzin Diemen en doe mee aan de Kunstprijs Diemen."

Doe je aan sport?
"In mijn geboorteland Rusland heb ik veel aan karate gedaan en namens de Universiteit van Leningrad heb ik aan verschillende wedstrijden deelgenomen. Ik mocht daar ook karate aan vrouwen geven. Ik doe tegenwoordig aan yoga."

Winter in Rusland of winter in Nederland?
"De winter in Nederland. Ik vind alles in Nederland beter dan in Rusland. Ik heb het hier enorm naar mijn zin."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Russische klassieke muziek. Ik luister vooral via de televisie naar muziek."

En jouw favoriete vakantieland?
"Ik heb in mijn leven veel gereisd en veel landen gezien. Ik hoef niet meer te reizen. Tegenwoordig ben ik het liefst thuis in Diemen."

Wat mis je in Diemen?
"Een permanente plek waar kunstenaars hun werk kunnen exposeren. In het verleden was er de galerie van Frans van der Beek. Daar konden veel kunstenaars hun werk exposeren. Ik wilde mijn collectie schilderijen aan de gemeente Diemen schenken, maar helaas is er in Diemen hiervoor geen galerie en ook geen museum."