Zitvolleybalster Paula List wint brons op EK

DIEMEN Op het Europees Kampioenschap paravolley in Kroatië heeft de Diemense zitvolleybalster Paula List met het Nederlands team brons gehaald.

De wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen Finland werd met 3-0 overtuigend gewonnen.

In de halve finale bleek Rusland een maatje te groot voor de Nederlandse dames, nadat ze in de poulefase ook al van dit team hadden verloren. Winst was er wel tegen Italië en Duitsland, zonder setverlies, en in de kwartfinale won Oranje van Slovenië. Maar door de verloren eerste wedstrijd tegen Oekraïne kwamen de Nederlandse paravolleybalsters Rusland al in de halve finale weer tegen.

Dat de finale er niet meer inzat, wist Oranje eigenlijk al na die eerste verloren wedstrijd tegen Oekraïne. "De Russen zijn gewoon te goed, dat was bekend, al gingen we gedurende het toernooi steeds beter spelen", blikt Paula terug. De bronzen finale tegen Finland werd wederom zonder setverlies gewonnen en ze is dan ook heel bij met het brons.

Paula List, die dit jaar werd uitgeroepen tot Diemense Sportvrouw van het Jaar, heeft nu even rust, maar niet te lang, want de volgende grote uitdaging komt eraan: het Wereldkampioenschap paravolley in 2018. En dat wordt gespeeld in Nederland.

Heren van De Meeuwen winnen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen De Reuring met 6-14 gewonnen. Het eerste damesteam verloor de uitwedstrijd tegen UZSC 4 met 8-3.

Het eerste herenteam presteert goed in de competitie. De ploeg staat met twaalf punten uit vijf duels op de derde plaats van de ranglijst van de derde klasse B. De hereb zijn komend weekeinde vrij.

De dames maken een lastig seizoen door. Na de nederlaag tegen UZSC 4 heeft de ploeg twee punten uit zes duels en staat op de voorlaatste plaats van de eerste klasse A. De dames spelen op zaterdag 18 november thuis tegen De Dolfijn. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F. B. Duran begint om 21.15 uur.