SV Zeeburg in de aanval.
SV Zeeburg in de aanval. Foto: Jan Ronday

SV Zeeburg klopt VOC: 33-28

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen VOC met 33-28 gewonnen. Bij rust leidden de bezoeksters met 15-16.

Nadat SV Zeeburg vorige week een punt had ingeleverd in de wedstrijd tegen SEW wilde de ploeg revanche nemen. De thuisclub begon fel. Er werd goed druk gezet in de aanval en er was snelheid in het team. VOC liet zich niet kennen en knokte hard terug. Mede door een mindere verdediging aan de kant van SV Zeeburg en de kwaliteiten van met name de rechteropbouw van VOC, werd het de dames uit Diemen erg lastig gemaakt. SV Zeeburg bleef tegen een achterstand van één tot twee doelpunten aankijken en ging rusten met een achterstand van 15-16.

SV Zeeburg startte de tweede helft goed. Stukje bij beetje werd de verdediging sterker en groeide het vertrouwen. Ook werden er mooie aanvallen opgezet en werd de versnelling ingezet. De thuisclub liep uit en met name Marlies van Buur was niet te houden en maakte punt na punt met snel en overtuigend spel. Met nog zes minuten te spelen stond er een score van 30-27 op het bord. Dit mochten de dames van SV Zeeburg niet meer weggeven. In tegenstelling tot in de voorgaande wedstrijden werd er ook in de laatste minuten keihard gevochten, met als eindresultaat een overwinning van 33-28.

SV Zeeburg heeft na zes duels elf punten en staat op de tweede plaats van de ranglijst van de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Geel Zwart is lijstaanvoerder met twaalf punten uit zes duels. SV Zeeburg speelt op zaterdag 18 november een uitwedstrijd tegen KSV. De wedstrijd begint om 20.15 uur. KSV staat met zeven punten uit zes duels op de vierde plaats.