Extra beveiliging Bergwijkpark

Vervolg van voorpagina.

De fractie van de VVD diende twee weken geleden een motie in waarin de partij het college van B en W vroeg om ervoor te zorgen dat de verlichting in Bergwijkpark goed werkt.

Ook wilden de liberalen een overzicht van de kosten van extra toezicht door particuliere beveiligers. De fractie van Leefbaar Diemen ondertekende de motie vorige week. Burgemeester Boog vertelde de gemeenteraad donderdag tijdens de tweede gemeenteraadsvergadering over de begroting dat de politie inmiddels extra toezicht in Bergwijkpark en de omgeving houdt en dat de verlichting in principe in orde is, maar dat er onlangs een storing heeft plaatsgevonden. De gemeente houdt de situatie van de verlichting in de gaten.


Adri de Bruijn neemt afscheid als directeur Enter Media

REGIO Na meer dan 25 jaar heeft Adri de Bruijn afscheid genomen als directeur van Enter Media, uitgever van onder meer het DiemerNieuws. Jan Piersma is zijn opvolger.

De Bruijn richtte in 1991 het WeesperNieuws op. Daar vloeide uitgeverij Enter Media uit voort. In de afgelopen jaren werd het verzorgingsgebied uitgebreid, als eerste met Diemen. Afgelopen zomer werd een samenwerking aangegaan met BDU Media. De Bruijn is ook directeur van Pubble, het bedrijf dat hij vijf jaar geleden startte en dat kostenbesparende software ontwikkelt voor uitgevers van (onder andere) lokale nieuwsbladen. Pubble maakt een enorme groei door, zodat De Bruijn zich daar nu volledig op wil richten. Zijn opvolger Jan Piersma kent de uitgeverswereld uit zijn tijd bij Wegener en de Persgroep.


Minder treinen

DIEMEN Op zaterdag 18 en zondag 19 november rijden er nauwelijks treinen tussen Diemen-Zuid en Weesp. Er worden bussen ingezet.

Er rijden minder treinen tussen Amsterdam Centraal, Diemen en Weesp, tussen Diemen-Zuid en Hoofddorp tussen Weesp en Hilversum.