Diemenaar Ramón Valle trad al twee keer op tijdens het jazzfestival. (2016)
Diemenaar Ramón Valle trad al twee keer op tijdens het jazzfestival. (2016) Foto: Trudy Kroese

Voorproefje lustrumeditie Duke op het Diemerplein

DIEMEN In 2018 wordt alweer de vijfde editie georganiseerd van jazzfestival Duke op het Diemerplein. Maar zo lang hoeven we niet te wachten: woensdag 22 november wordt een Vriendenavond Duke op het Diemerplein gehouden in Theater de Omval met een muzikaal voorproefje van de jubileumeditie.

door Ingrid Voet

Vanaf de eerste editie op 1 juni 2014 heeft het gratis jazzfestival een sterke link met Diemen. Initiatiefnemer en organisator Wim Amerongen is Diemenaar en speelt in jazzorkest MDM, een vaste speler op het Diemerplein door de jaren heen. In 2016 en 2017 speelde de Diemense jazzpianist Ramon Valle er met zijn trio en ook de Diemer Harmonie, theaterkoor Voice Female en dweilorkest de Neuteblazers zijn er al een paar edities bij, naast diverse andere orkesten.

Belangrijke plaats

Duke op het Diemerplein heeft inmiddels een belangrijke plaats veroverd in het culturele leven van Diemen. Door hoofdsponsors gemeente Diemen en winkeliersvereniging Diemerplein en talloze andere sponsors en vrienden kon het festival uitgroeien tot een drukbezocht evenement met jazzmuziek op hoog niveau. De onlangs opgerichte Vriendenclub Duke op het Diemerplein mag zich in een groeiende belangstelling verheugen.

Op zondag 3 juni 2018 vindt de vijfde editie van Duke op het Diemerplein plaats. Dit eerste lustrum wordt een bijzondere editie met veel muzikale verrassingen, belooft de organisatie. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni is bovendien de derde editie van het culinaire evenement Smakelijk Diemen op het Diemerplein.

Op 3 juni 2018 is de vijfde editie van het jazzfestival

Vriendenavond

Maar zo lang hoeven we niet te wachten. Om de band met vrienden en sponsors te verstevigen komt er een vriendenavond in Theater de Omval op woensdag 22 november. Ook mensen die - nog - geen vriend van Duke op het Diemerplein zijn, zijn welkom. Theaterkoor Voice Female, jazzorkest MDM en het Ad Oud kwartet treden op. Ellingtonkenner Louis Tavecchio gaat in op het belang van Duke Ellington.

De vriendenavond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Officieel dan, want dan komen er nog hapjes en drankjes en wellicht een jamsessie: muzikanten zijn er genoeg.

Meer informatie: facebook.com/DukeophetDiemerplein.

Straatorkest TOOS! in 2017.