Miranda Huizinga en Sander Rijk.
Miranda Huizinga en Sander Rijk. Foto: Solar2020

Solar2020 plaatst veel zonnepanelen

DIEMEN 'Kwaliteit is een keuze' is het motto van Solar2020, het bedrijf waarvan Miranda Huizinga en Sander Rijk eigenaar zijn. Miranda vertelt over de ontwikkelingen.

Doordat zij zelf inwoners van Diemen zijn, is er destijds met het bedrijf gestart op het industrieterrein aan de Stammerdijk. Solar 2020 is enorm gegroeid en een jaar geleden verhuisd naar Landsmeer. "Ons pand aan de Stammerdijk was te klein geworden en wij konden geen ander geschikt pand in Diemen vinden. Ook vanuit Landsmeer kunnen wij de regio Groot-Amsterdam goed bedienen", vertelt Miranda. De band tussen Solar2020 en Diemen is nog hecht. "Wij hebben inmiddels ruim zeshonderd zonnepanelen in Diemen geplaatst. Goed voor zo'n 155.000 KWh op jaarbasis. Het gaat om eigenaren van koopwoningen, appartementencomplexen en een aantal bedrijven. Vooral de nieuwbouwhuizen bij De Sniep zijn bij uitstek geschikt voor zonnepanelen in verband met de warmteterugwinsystemen die in deze woningen zijn geplaatst. Deze woningen hebben hierdoor een hoger energieverbruik dan de gemiddelde woning."

"Door het plaatsen van zonnepanelen besparen mensen op termijn veel geld. De stroom komt in feite gratis uit de lucht. De energierekening kan per direct met circa € 50,- per maand verlaagd worden, afhankelijk van het aantal te plaatsen panelen. Doordat de 21% BTW teruggevraagd kan worden, verdient het gemiddelde zonne-energiesysteem zich binnen vijf tot acht jaar terug. Dat is mede afhankelijk van het type zonnepanelen en de soort omvormer. Doordat de merkbeleving van zonnepanelen en omvormers laag is, kan het geen kwaad als mensen zich goed en uitgebreid laten informeren over de verschillen in kwaliteit en dus ook daadwerkelijke duurzaamheid van het zonne-energiesysteem. Solar2020 komt graag bij mensen langs om een goed advies te geven."