Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Jos Houben

Vrachtwagenchauffeur
63 jaar
Sinds 59 jaar inwoner van Diemen

Vertel eens iets over jouw werk.
"Ik ben vrachtwagenchauffeur bij de firma Peeters. Ik werk alleen in Nederland. In het verleden was ik internationaal vrachtwagenchauffeur. Het is heel leuk werk, want je bent vrijwel elke dag ergens anders. Ik vind het helemaal niet erg om alleen in de cabine te zitten. Ik heb soms de radio aan, maar ik let vooral op wat er op de weg gebeurt."

Wat zijn jouw hobby's?
"Biljarten en zwemmen. Ik biljart al heel lang. Vroeger was ik lid van de biljartvereniging van Café Mell, nu al jaren van de vereniging van Café 't Pandje. Ik zwem elke zondag in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran, altijd met een vast groepje. Zo blijf ik in conditie."

Jouw favoriete zaak in Diemen?
"Ik kom elke zaterdag bij de groentekraam en de kaasboer op de markt op het Diemerplein. Ik ga vrijwel elke zaterdag langs bij M & F Haarmode in de Jan Bertsstraat. Ik praat dan even bij met de kapsters Marion en Nicole. Meestal neem ik taart mee."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik kwam als internationaal vrachtwagenchauffeur vaak in Scandinavië. Dan was het in Nederland nog goed weer en lag daar al sneeuw. Ik vond het altijd wel leuk en spannend om door de sneeuw te rijden. Het is gelukkig altijd goed gegaan."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik ben niet vaak boos, dat laat ik liever aan anderen over."

En jouw slechtste?
"Ik houd er niet van om lang te wachten."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik vind dat er eenrichtingsverkeer moet komen in de Burgemeester De Kievietstraat. Nu moeten auto's elkaar in een smalle straat passeren."