De Meeuwen heeft veel nieuwe speelsters.
De Meeuwen heeft veel nieuwe speelsters. Foto: Trudy Kroese

Punt voor dames De Meeuwen

DIEMEN Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft in de thuiswedstrijd tegen UZSC 5 met 5-5 gelijkgespeeld.

Twee weken geleden speelden de dames van De Meeuwen een uitwedstrijd tegen UZSC 5. Die werd door de dames uit Diemen nipt verloren: 2-1. De Meeuwen begon zaterdagavond sterk aan de wedstrijd en nam een 3-1 voorsprong. De bezoeksters vochten terug en kwamen op 4-4. Vlak voor tijd pakte De Meeuwen een 5-4 voorsprong, maar kort daarna wist UZSC 5 langszij te komen: 5-5.

Het is een spannend seizoen voor De Meeuwen. Aan het eind van vorig seizoen zijn vier basisspeelsters om verschillende redenen vertrokken. Er zijn nieuwe speelsters voor in de plaats gekomen: Jane Mauw, Marinke Maltha, Alieke Vos, Roos Morsink en oud-speelster Vera Sonépouse. Zij blijken van grote waarde voor het team. Veel nieuwe speelsters hebben al (meerdere keren) gescoord en verdedigend sterke acties gemaakt.

Coach Marcel van Wijngaarden is aan het eind van vorig seizoen gestopt. Tim Niessen, aangetrokken vanuit vereniging Otters 't Gooi, is de nieuwe coach van de ploeg.

De dames van De Meeuwen hebben na vijf duels twee punten en staan op de tiende plaats van de eerste klasse A. De dames spelen op zondagmiddag 12 november een uitwedstrijd tegen het vierde team van UZSC. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Het eerste herenteam van De Meeuwen kwam afgelopen weekeinde niet in actie. De ploeg uit Diemen heeft na vier duels negen punten en staat op de derde plaats van de derde klasse B. De heren spelen zaterdag 11 november een uitwedstrijd tegen De Reuring. De wedstrijd gaat om 20.45 uur van start.