De opening van de buurtkamer.
De opening van de buurtkamer. Foto: Trudy Kroese

Buurtkamer Rode Kruislaan

DIEMEN De 'Flatmakers' van de Rode Kruislaan die actief zijn met Community Building hebben nu de beschikking over een eigen buurtkamer. De kamer is gevestigd in het gebouw van kinderopvang de Toversteen aan de Rode Kruislaan 1260.

Burgemeester Erik Boog en een aantal bewoners hebben de buurtkamer vorige week woensdag geopend. Het project Community Building is begin dit jaar van start gegaan. Door het project hebben meer bewoners elkaar leren kennen, is de sfeer verbeterd en worden er activiteiten georganiseerd.

Community Building is een initiatief van de gemeente Diemen en Woonstichting Rochdale, die de flats aan de Rode Kruislaan verhuurt. De initiatiefnemers krijgen ondersteuning van Irma Vroegop en Birgit Oelkers van Plan en Aanpak. Irma en Birgit hebben veel ervaring met Community Building.

Het project kan rekenen op een groep actieve bewoners die zelf veel activiteiten organiseert.

Eigen buurtkamer

De bewoners hadden aangegeven dat zij behoefte hebben aan een eigen buurtkamer. De gemeente heeft hierop ingespeeld en de buurtkamer voor een periode van een jaar gehuurd van de Toversteen.
De bewoners van de Rode Kruislaan en andere buurtbewoners kunnen de buurtkamer gebruiken voor vergaderingen en bijeenkomsten. Ook worden er activiteiten georganiseerd. Elke donderdag is er van 19.30 tot 20.30 uur een inloop: bezoekers kunnen koffie komen drinken en tafeltennissen. De inloop wordt begeleid door Peter en Mohammad. Elke dinsdag- en vrijdagochtend is er van 09.30 tot 10.00 uur ochtendgymnastiek onder leiding van Mirja. Elke veertien dagen vindt er op de zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur een bijeenkomst voor jongeren plaats: de RKL Youth Club. Het aantal activiteiten in de buurtkamer wordt in de nabije toekomst uitgebreid.