Leden van De Eenhoorn op de manege.
Leden van De Eenhoorn op de manege. Foto: Sophie Kuilman

Vereniging Manege De Eenhoorn ontvangt vierde FNRS-ster

DIEMEN Manege De Eenhoorn aan Landlust 3 in Diemen heeft zaterdagmiddag de vierde FNRS-ster ontvangen. De ster werd uitgereikt door Haike Blauw, directeur van de FNRS. De FNRS is de landelijke brancheorganisatie voor maneges.

De FNRS werkt met een systeem van sterren voor maneges. Een manege kan maximaal vijf sterren behalen. Het aantal sterren zegt iets over de kwaliteit van de accommodatie, het niveau waarop les wordt gegeven en het welzijn van de paarden.

Welzijn

Het welzijn van de paarden speelt een grote rol bij de beoordeling en daarop scoort De Eenhoorn maximaal. De rijbanen zijn verbeterd en hebben een uitstekende kwaliteit. Tevens zijn er diverse goed gedraineerde paddocks gekomen waarin de paarden de gehele dag ruwvoer ter beschikking hebben. Daarnaast zijn er grote weidepercelen waar de paarden vrij kunnen lopen met daaromheen mogelijkheden om buitenritten te maken.
Vereniging Manege De Eenhoorn is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met zo'n 300 leden en 23 manegepaarden. Leden van jong tot oud kunnen er paardrijden op verschillende niveaus.
Ook worden er regelmatig FNRS-wedstrijden georganiseerd en zijn er lessen voor kinderen met speciale behoeftes, zoals kinderen met autisme.
"Een manege die wordt gerund door een vereniging is in Nederland een unieke constructie. De inzet van bestuur, leden en gemeente heeft geleid tot dit mooie resultaat", aldus Eric Legrand, voorzitter van de vereniging. "We hebben veel geld in de manege geïnvesteerd en hebben hiervoor waardering gekregen van de landelijke brancheorganisatie. Dat is heel leuk."