Vaart in Diemen werd vorig jaar druk bezocht.
Vaart in Diemen werd vorig jaar druk bezocht. Foto: Trudy Kroese

Vaart in Diemen komt er weer aan

Voor de zesde keer organiseren Ondernemend Diemen en de gemeente Diemen de netwerkbijeenkomst voor ondernemers Vaart in Diemen.

DIEMEN Ondernemend Diemen en de gemeente houden op dinsdag 14 november (van 17.30 tot 22.00 uur) voor de zesde keer de grote netwerkbijeenkomst voor alle ondernemers in Diemen, Vaart in Diemen 2017.

De bijeenkomst wordt gehouden in Venduhuis De Eland. Letterlijk langs die 'Vaart in Diemen', de Weespertrekvaart, verzamelen Diemense ondernemers zich daar voor een avondje netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Als thema staan de 3 P's centraal: People, Planet, Profit, de uitdaging om de sociale, milieu- en economische facetten van ondernemen te combineren.

Terwijl Vaart in Diemen de eerste vijf maal een plenair en workshopgedeelte had, is ditmaal gekozen voor een plenaire sessie met een dagvoorzitter en sprekers. De sprekers hebben hun sporen verdiend op verschillende gebieden van duurzaamheid.

Ook voor het netwerken is weer veel aandacht met een lopend buffet met – geheel in het thema – aandacht voor streekproducten, een pauze en afsluitende borrel.

Joop Saan, voorzitter van Ondernemend Diemen, en wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken openen Vaart in Diemen. Deelname aan Vaart in Diemen is gratis, maar aanmelding is verplicht (via www.ondernemenddiemen.nl).

Startende ondernemers

Diverse sprekers zullen aandacht op duurzaamheid vestigen

Wethouder Jeroen Klaasse zal tijdens Vaart in Diemen ook kort de aandacht vragen voor de opening van de aanmelding voor ZAAI Diemen, een coachingstraject voor startende ondernemers (die maximaal drie jaar bezig zijn). In navolging van het succes van dit programma in Amstelveen, Aalsmeer en de Haarlemmermeer vindt ZAAI in de eerste helft van 2018 ook in Diemen plaats. Ondernemend Diemen is een van de partners van dit project. Het betreft een traject voor een groepje van tien tot vijftien startende ondernemers die in de maanden februari tot en met juni circa zes maal deelnemen aan bijeenkomsten (individuele en gezamenlijke coachingsessies, masterclasses door en netwerkbijeenkomsten met lokale ondernemers). Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 januari opgeven, waarna speeddates met de kandidaten worden gehouden en er vervolgens een selectie plaatsvindt. Wethouder Klaasse: "Ik ben blij dat wij, naast de goede contacten met de gevestigde ondernemers, ons nu ook expliciet gaan focussen op startende ondernemers. Onze hoop is dat zij zich met behulp van ZAAI verder ontwikkelen als ondernemer en zij zich daarnaast meer verbonden gaan voelen met de gemeenschap van Diemense ondernemers. Juist op deze Vaart in Diemen, die zich richt op verschillende dimensies van duurzaamheid, vraag ik graag aandacht voor de start van ZAAI: zaaien - groeien - oogsten in Diemen." Voor informatie en aanmelding voor coachingstraject zie: www.zaaidiemen.nl.

Aanmelden voor Vaart in Diemen: www.ondernemenddiemen.nl