Rosali Herder op kandidatenlijst van de PvdO

DIEMEN Rosali Herder krijgt een plek op de kandidatenlijst van de Partij van de Ouderen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden. Zij zal als nummer 3 op de kandidatenlijst staan.

Herder verliet onlangs de fractie van Leefbaar Diemen na kritiek van haar fractiegenoten op haar functioneren als fractievoorzitter van die partij. Zij zit sindsdien als Fractie Herder in de gemeenteraad. Herder blijft tot de gemeenteraadsverkiezingen als Fractie Herder lid van de gemeenteraad.

Herder was in 2000 een van de oprichters van Leefbaar Diemen. De partij kwam in 2002 met twee wethouders in het college. Herder was een van de wethouders. De andere wethouder was Steven Dijk.

De Partij van de Ouderen kwam in 2014 in de gemeenteraad. De oppositiepartij heeft twee zetels in de raad: fractievoorzitter Peter Prins en Sylvia Raveling. Prins rekent erop dat het aantal zetels van de partij na de gemeenteraadsverkiezingen zal stijgen tot drie of vier en dat Herder dus op een verkiesbare plaats zal staan. "Ik heb Rosali onlangs het aanbod gedaan om op onze kandidatenlijst te komen. Zij heeft dat geaccepteerd. Zij is al lang raadslid en kent veel mensen in Diemen." De PvdO presenteert in december de kandidatenlijst.


Brigitte Wielage lijsttrekker van de VVD

DIEMEN Brigitte Wielage is lijsttrekker van de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Wielage is momenteel fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad. De VVD stelt op 16 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vast.