Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Charles van
den Berg


75 jaar (vandaag)
Inwoner van Diemen
sinds 50 jaar

Geniet je van je pensioen?
"Ik geniet met volle teugen van een goede nachtrust en ben lekker actief. Ik kom graag bij Café Mell en Café 't Pandje, help mijn vrouw met de zware boodschappen, heb veel interesses, ga graag met mensen om en bezoek vaak markten. Doordat ik in de reclame heb gewerkt, beschik ik over veel spullen die ik op markten verkoop, meestal op de markt in de IJ-Hallen in Amsterdam."

Je hebt lang gevoetbald.
"Ik kom uit de Watergraafsmeer en ben begonnen bij SV De Meer. Toen ik naar het Ignatius College ging moest ik van de school overstappen naar RKAVIC. Nadat ik uit militaire dienst kwam ben ik lid geworden van WOL '33, een kleine vereniging in Amsterdam. Ik ben daar acht jaar voorzitter geweest. WOL '33 was een vereniging waar ik veel plezier heb gehad. Ik heb daar ook leren verliezen. Dat is belangrijk! WOL '33 is in 1999 opgeheven. Er woont een aantal ex-leden van de club in Diemen."

Kom je vaak in je geboortestad?
"Diemen ligt lekker dicht bij Amsterdam. Ik ga er minimaal een keer per week heen, meestal heen met de trein en terug met de tram. Een aantal keren per jaar loop ik van het Centraal Station naar mijn woning in het centrum van Diemen. Ik doe daar een uur of twee over en stop af en toe. Ik geniet dan van de stad."

Jouw favoriete plek?
"Bij het water aan het einde van de Ouddiemerlaan. Ik zit daar dan rustig op een bankje en zie fietsers en hardlopers voorbijkomen."

Waar ga je graag naar toe op vakantie?
"Mijn vrouw en ik komen graag op het eiland Ko Lante in Thailand. Mijn zwager heeft daar een restaurant op het strand."