App om klachten te melden

DIEMEN Inwoners van Diemen kunnen vanaf nu meldingen over hun woon- en leefomgeving doorgeven via de Makkelijk Melden-app.

Wie beschadigd straatmeubilair aantreft, afval op straat ziet, overlast ervaart, een gat in de weg ziet etc. kan dit via de app direct doorgeven aan de gemeente. De melding komt dan rechtstreeks binnen bij de betreffende vakafdeling van de gemeente, die deze oppakt en afhandelt. Hiermee breidt de gemeente haar onlinedienstverlening nog verder uit. De Makkelijk Melden-app is gratis te downloaden in de Apple Store of Play Store.

Samenwerken

Jeroen Klaasse, wethouder Openbare Ruimte: "Onze medewerkers werken dagelijks aan het realiseren van een schone, goede en veilige leefomgeving en dankzij de Makkelijk Melden-app kunnen zij gerichter werken. Dat wij hierbij kunnen samenwerken met onze inwoners is dan ook waardevol en komt het straatbeeld van Diemen ten goede."

Bewoners kunnen via hun eigen persoonlijke internetpagina op de homepage van de gemeentelijke website online de status volgen van hun melding openbare ruimte. Dit kan ook bij een klacht of een aanvraag van een gemeentelijk product. Het inloggen gebeurt met DigiD via 'Mijn Diemen'.

5