Kerk Sint-Petrus' Banden vanavond in teken van Allerzielen

DIEMEN De rooms-katholieke parochie houdt vanavond Allerzielen.

Om 19.00 uur begint een gezongen requiemmis. Tijdens de mis wordt voor iedere dierbare die is gestorven tussen november 2016 en november 2017 een kaarsje aangestoken. De naam van de persoon die is overleden wordt dan opgelezen.

Tijdens de mis gaan twee pastores voor en het Stanzakoor verzorgt de gezangen. De Sint-Petrus' Bandenkerk wordt tijdens Allerzielen altijd druk bezocht.

Na afloop van de mis, omstreeks 20.00 uur, gaan de aanwezigen naar het kerkhof achter de kerk. Terwijl de graven worden gezegend en de klok wordt geluid, lopen de nabestaanden mee in de processie en leggen bloemen of brandende kaarsen op de graven. Vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat het kerkhof fraai verlicht is met toortsen en graflichtjes.


Vrouw gewond bij aanrijding

DIEMEN Een vrouw is vorige week woensdagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Ouddiemerlaan.

Toen de vrouw, een 76-jarige inwoonster van Diemen, wilde oversteken werd zij aangereden door een automobilist. De bestuurder van de auto is een 55-jarige inwoner van Diemen. De vrouw is door personeel van een ambulance behandeld en met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.


Vermiste viervoeter

DIEMEN Een hondje dat dinsdag zonder zijn baasje los door Diemen liep, is op het politiebureau herenigd met zijn eigenaar.

Twee mensen die hun eigen hond uitlieten kwamen de loslopende hond tegen en zagen geen baasje. Zij liepen naar het politiebureau en het hondje liep met ze mee. Op het bureau kreeg de viervoeter een lekker bakje water, terwijl de agenten zijn foto op Facebook plaatsten met de vraag wie de hond herkende. Een blije eigenaar is de hond daarna op het politiebureau komen afhalen.