Rob Dekker, directeur van basisschool De Ark, werkt al 36 jaar bij de school.
Rob Dekker, directeur van basisschool De Ark, werkt al 36 jaar bij de school. Foto: Trudy Kroese

Basisschool De Ark is klaar voor een mooie toekomst

De oecumenische basisschool De Ark in Diemen-Zuid bestaat veertig jaar. De school is springlevend en mikt op een mooie toekomst.

DIEMEN Rob Dekker (57) is directeur van De Ark. Hij werkt al 36 jaar bij de school. Hij begon er in 1982 als leraar, werd in 1990 adjunct-directeur en is sinds 2004 directeur.

"De school is in 1977 opgericht. De Ark zat toen samen met De Venser in een tijdelijk gebouw aan Tarwekamp in Diemen-Zuid. De Venser kreeg als eerste een eigen schoolgebouw, het schoolgebouw van De Ark is in 1980 opgeleverd", aldus Dekker.

In 2002 en 2003 werd het schoolgebouw gerenoveerd. Er werd een verdieping op het oorspronkelijke pand gebouwd en het interieur werd vernieuwd. Bezoekers van de school zullen vaststellen dat het gebouw en de schoolpleinen er mooi en goed onderhouden uitzien.

Er werken 36 personeelsleden bij De Ark. Het betreft leraren, leraar-ondersteuners, administratief personeel en een conciƫrge. "Wij hebben ongeveer 400 leerlingen van wie de meesten in Diemen wonen. Hoewel wij een school zijn voor kinderen in Diemen, maken wij een aantal uitzonderingen. Zo zijn kinderen uit de E-buurt van Amsterdam-Zuidoost en uit de wijk Park De Meer in de Watergraafsmeer welkom. Ook maken wij een uitzondering voor kinderen van voormalige leerlingen en voor leerlingen die een vast oppasadres in Diemen hebben. Wij hebben dit schooljaar 35 leerlingen van wie de ouders hier ook op school hebben gezeten."

Dekker maakt aan de ouders van potentiƫle nieuwe leerlingen altijd meteen duidelijk dat De Ark een oecumenische school is. De leerlingen van alle groepen krijgen godsdienstonderwijs en met kerst en Pasen wordt het verhaal uit de Bijbel verteld. "De oecumenische boodschap is ons uitgangspunt. Maar er is hier uiteraard ook ruimte voor leerlingen met andere opvattingen. Zo hebben wij hier leerlingen met een islamitische achtergrond en hindoestaanse kinderen."

De Ark is een school met een goede naam en een duidelijk profiel. De leerkrachten scholen zich met regelmaat bij om zo boeiend mogelijk het onderwijs aan te bieden. De meeste ouders kiezen bewust voor de school en De Ark heeft dan ook leerlingen uit alle wijken van Diemen. Het aantal leerlingen neemt nog steeds toe. Dit jaar zijn er negen leerlingen meer dan vorig jaar.

De Ark heeft een duidelijk profiel

Er gaat in de toekomst het een en ander veranderen voor het onderwijs in Diemen-Zuid. De openbare basisschool De Venser verdwijnt en hiervoor in de plaats komt een nieuwe school in de nieuwe wijk Holland Park. Die school krijgt ook een nieuwe naam. Dekker verwacht dat nog meer ouders die in het 'oude' deel van Diemen-Zuid wonen in de toekomst voor De Ark zullen kiezen. Daarnaast zal de oplevering van steeds meer woningen in Holland Park en Plantage De Sniep een positieve invloed hebben op het aantal leerlingen van De Ark. De Ark is klaar voor een mooie toekomst.