Help de ringlang op 4 november in het Diemerbos.
Help de ringlang op 4 november in het Diemerbos. Foto: Pixabay

Tot woensdag 29 november

Expositie

Zorgcentrum Berkenstede

Schilderijen van Henny Gertenaar. Dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur

Zaterdag 28 oktober

Marjolijn van Kooten

20.30 uur | Theater de Omval

De afgelopen twee seizoenen trok de cabaretière Marjolijn van Kooten samen met Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling 'Geen paniek'. In 'Ik zie de bui al hangen' gaat Marjolijn verder met waar ze met 'Geen paniek gebleven' is. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt... Dit is een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen.

Zondag 29 oktober

Postzegelbeurs

10.00 uur | De Schakel

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunnen bezoekers advies krijgen over vergeten verzamelalbums albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Meer informatie bij Loek en Gonny Verschut: 020-6942002.

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Kerkdienst. Voorganger drs. E.E. Aarsen-Schiering uit Amsterdam.

Viering Allerheiligen

10.30 | Sint Petrus' Bandenkerk

Eucharistieviering met een gelegenheidskoor. Voorganger is pastor A. Tönis.

Paddenstoelenexcursie

11.00 uur | Bushalte NS-station Diemen (noordkant)

Van Werkgroep Spoorzicht. Bezoekers wordt geadviseerd een spiegeltje mee te nemen.

Concert: Ensemble La Corella

15.00 uur | Schuilkerk De Hoop

Ensemble La Corella speelt het programma 'Muzikale Pioniers'. Femke Huizinga, barokviool; Liga Vilmane, klavecimbel; Kim Stockx, dulciaan (voorloper van de fagot). Op een muzikale ontdekkingstocht door de 17de eeuw klinkt muziek van Palestrina, Fontana, Bertoli, Orlando di Lasso, Da Cima e.a.

Maandag 30 oktober
en dinsdag 31 oktober

'Tulip Fever'

maandag 14.00 uur, dinsdag 20.00 uur | Theater de Omval

'Tulip Fever' vertelt een verhaal over ware liefde en speelt zich af tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Een tijd waarin tulpen meer waard zijn dan goud.

Donderdag 2 november

Allerzielen

19.00 | Sint Petrus' Bandenkerk

Eucharistieviering met het Stanzakoor. Voorganger is pastor A. Tönis en diaken H. Hartog. Aansluitend worden de graven van de overledenen op de verlichte begraafplaats gezegend.

'Tulipani'

20.00 uur | Theater de Omval

'Tulipani' is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp van 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw bestaan op te bouwen. 'Tulipani is een oer-Hollandse film met Italiaans temperament.

Vrijdag 3 november

Eva Crutzen - Opslaan Als

20:30 uur | Theater de Omval

Van een belofte of aanstormend talent kunnen we na haar tweede avondvullende voorstelling 'Spiritus' eigenlijk niet meer spreken. Iedereen is het erover eens. Om Eva Crutzen kun je niet meer heen. Haar talent wordt in alle kranten geroemd en bezoekers van haar voorstelling zijn regelmatig ''blown away'' door deze cabaretière, die met niemand te vergelijken is.

Zaterdag 4 november

In actie voor de ringslang

10:00 uur | Diemerbos

Kom tijdens de Natuurwerkdag met Staatsbosbeheer en IVN onderzoeken hoeveel eieren er dit jaar uitgekomen zijn. Of help mee om planten en dieren meer leefruimte te geven. Aanmelden www.natuurwerkdag.nl/locatie/diemerbos.