Afbeelding
Foto:

Ajax en de coffeeshop

Met de komst van broer en zus Grevenstuk in 1975 werden de zaken in de coffeeshop energiek aangepakt. Joop had jarenlang bij Van Dobben in de Korte Reguliersdwarsstraat gewerkt en wist wat de mensen van een goed broodje verwachtten. In een mum van tijd maakte Joop zich populair door zijn versinkopen te doen bij de groenteman, bakker en slager in het winkelcentrum. Het gebak haalde hij bij banketbakker Blommestein, ook al zo'n Amsterdams begrip.

Coffeeshop Diemen Bar Bistro zoals 'De Coffeeshop' officieel nu heette, viel ook in de smaak bij de Ajax-jongens van toen. Tussen de trainingen door gingen veel jongens graag even naar hun woonplaats Diemen: "Even naar de shop." Frank Rijkaard zette regelmatig zijn fiets tegen de gevel van de coffeeshop en vertrok korte tijd later met een doos vol broodjes kroket naar De Meer.

Na de grote verbouwing van 1989 had Diemen eindelijk weer een terras waar je even bij kon komen in het zonnetje. Ronald Koeman, die in die dagen excelleerde in Barcelona, voelde zich niet te groot om de officiƫle heropening te verrichten door met zijn machtig been een ruit aan diggelen te schieten.