SV Zeeburg zoekt de aanval.
SV Zeeburg zoekt de aanval. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg wint opnieuw

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Tornado met 29-21 gewonnen. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 17-13.

De bezoeksters openden de score, maar SV Zeeburg had meteen een antwoord klaar en maakte gelijk. Daarna wist de thuisclub het doel van de tegenstander regelmatig te vinden.

SV Zeeburg had aanvankelijk moeite met de omschakeling van Tornado. Later wist de ploeg uit Diemen hier wel raad mee. In de slotfase van de eerste helft werden er een aantal fouten gemaakt als gevolg waarvan Tornado dichterbij kon komen. SV Zeeburg had bij rust een voorsprong van vier treffers.

Solide

In de tweede helft hanteerde SV Zeeburg een systeem met lange aanvallen. De ploeg speelde aanvallend goed en de defensie was solide. Na vijftig minuten spelen had SV Zeeburg een voorsprong van maar liefst tien punten. In de slotfase kroop Tornado iets dichterbij, maar de zege van de ploeg uit Diemen kwam niet in gevaar: 29-21.

De handbalsters uit Diemen zijn de zaalcompetitie uitstekend gestart. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van trainer/coach Doug van Leeuwen de maximale score van zes punten. SV Zeeburg is koploper in de hoofdklasse. Geel Zwart heeft eveneens zes punten uit drie duels, maar de ploeg uit Diemen heeft een beter doelsaldo. SV Zeeburg speelt op zondag 29 oktober opnieuw een thuiswedstrijd. De ploeg ontvangt dan DSS. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 15.10 uur. DSS is de competitie slecht gestart. De ploeg heeft na drie duels nog geen punt bemachtigd.