Afbeelding
Foto: Marloes Heineke

Allard Faas

Filmmaker
44 jaar
Inwoner van Diemen sinds 2015

Jouw vriendin Cora en jij huren de pastorie.
"In de Pastorie van Diemen werken wij. Daarnaast verhuren wij het gebouw als film- en fotolocatie. We organiseren ook leuke openbare activiteiten zoals een open dag en workshops."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Maar ik luister ook graag naar muziek en vind het leuk om er met Cora en onze drie kinderen op uit te trekken met de camper."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Mijn smaak is heel breed. Ik houd van hiphop, maar ook van Johnny Cash en oude soul. Het laatste concert dat ik heb gezien was van Rico & Sticks."

Digitaal of vinyl?
"Ik luister op diverse manieren naar muziek. Via de iPod is lekker makkelijk, maar ik zet ook vaak een plaat op. "

Wat is jouw favoriete winkel.
"Hergebruikwinkel Next. Vooral Cora brengt en haalt daar vaak spullen. Als je in Next bent krijg je een beeld van de smaak van de gemiddelde inwoners van Diemen: welke kleding zij dragen, welke boeken zij lezen, enz."

En jouw favoriete plek?
"De Pastorie van Diemen. Maar ik vind dat Diemen veel te bieden heeft. Ik hoor vaak dat mensen zich excuseren voor het feit dat ze in Diemen wonen. Ze noemen als sterke punten dat Diemen dicht bij Amsterdam ligt en dat de huizen hier goedkoper zijn. Dat moeten ze niet doen. Gewoon zeggen: ik woon in Diemen, punt."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Ideaal. Kinderen kunnen hier van alles ontdekken, maar er zijn gelukkig ook nog dingen om over te zeuren. Bijvoorbeeld dat de laatste films hier niet draaien. Maar als er niets is om te zeuren is het ook niet leuk."