Trainer Gerrie Breugem is niet tevreden over het spel tegen Schoten.
Trainer Gerrie Breugem is niet tevreden over het spel tegen Schoten. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verliest van Schoten

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Schoten met 3-0 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0.

SV Diemen trof met Schoten een stugge en lastige ploeg waartegen het moeilijk bleek te voetballen, aldus trainer Gerrie Breugem. "Wij speelden in de eerste helft niet goed en kwamen op achterstand door een eigen doelpunt van Boaz Saam. Hij gleed een voorzet langs onze keeper Jeffrey Meering. Jeffrey stond in het doel omdat Abe Molewijk ziek was. In de tweede helft speelden wij iets beter. Wij kregen vlak na rust een grote kans, maar Maxime Stefels wist die niet te benutten."

Schoten kwam op 2-0 via een vrije trap. In de 79e minuut kreeg SV Diemen een strafschop. Bright Owusu slaagde er niet in om vanaf elf meter raak te schieten. Breugem: "Dat was jammer, want als die penalty erin was gegaan hadden wij alle registers kunnen opentrekken en misschien nog een punt kunnen pakken. In de laatste minuut maakte Schoten via een penalty 3-0. Ik vond die strafschop een cadeautje van de scheidsrechter."

SV Diemen heeft na de nederlaag tegen Schoten zes punten uit vier duels. De ploeg van Breugem staat in de middenmoot van de derde klasse C. SV Diemen speelt op zondag 22 oktober opnieuw een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij Sporting Martinus. De wedstrijd in Amstelveen begint om 14.00 uur. Sporting Martinus verloor zondag voor eigen publiek met 0-2 van SDZ, dat nu koploper is. De ploeg uit Amstelveen heeft een punt meer dan SV Diemen. Breugem: "Wij pakken tot dusver geen punten tegen andere ploegen die in de middenmoot staan. Dat zal moeten veranderen. Ik heb er goede hoop op dat dat gaat gebeuren."