10.000 euro beloning voor gouden tip brand Rode Kruislaan

Diemen De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip over de brand in de studentenflat aan de Rode Kruislaan.

Bij de brand die in de nacht van 18 op 19 juli plaatsvond kwam de 27-jarige David Swart om het leven en raakten vier mensen gewond.

In het programma 'Opsporing Verzocht' werden dinsdagavond camerabeelden vertoond van twee verdachte mannen die de flat binnendrongen. De politie arresteerde op 20 juli een 24-jarige Amsterdammer op verdenking van brandstichting. De man had een brandwond aan zijn been. De politie gaat ervan uit dat hij een van de twee mannen op de camerabeelden is, maar hij weigert dit toe te geven. De man zit nog vast. In 'Opsporing Verzocht 'vertelde een woordvoerder van de politie dat er onderzoek wordt gedaan naar drie mogelijke scenario's. Een conflict in relationele sfeer bij een bewoner van de flat waar de brand is aangestoken is het eerste scenario. Ook wordt gekeken of er mogelijk sprake is van verzekeringsfraude met als doel geld op te strijken. Het derde scenario dat de politie onderzoekt is inbraak. De daders hebben dan mogelijk de brand gesticht om sporen te wissen. Na afloop van de uitzending van 'Opsporing Verzocht' zijn er bij de politie elf tips binnengekomen. De politie verwacht dat het aantal tips nog zal oplopen.

2