'Niet veilig in Bergwijkpark'

DIEMEN De bewoners van de containerwoningen voor studenten in Diemen-Zuid maken zich zorgen over hun veiligheid als zij, vooral in het donker, door het Bergwijkpark lopen. De gemeente heeft de bewoners op de hoogte gebracht dat zij maatregelen neemt.

Bewoonster Yvette vertolkt de gevoelens van veel bewoners van de containerwoningen: "Sinds kort doet de verlichting in het park het niet meer en is het er 's avonds stikdonker. Je ziet er letterlijk geen hand voor ogen. Daarnaast is het pad niet van al te beste kwaliteit. Na hevige regen staat het pad blank. Maar het belangrijkste is: het is er gevaarlijk. Zelfs met verlichting vinden zo nu en dan incidenten plaats: denk aan overvallen en bijna-aanrandingen. Vooral de vrouwelijke bewoners, inclusief ikzelf, staan nu doodsangsten uit als we in het pikkedonker door dat park moeten. Ik heb begrepen dat het uitvallen van de verlichting te maken heeft met de bouwwerkzaamheden rond de campus, waarbij blijkbaar niet aan de veiligheid van de bewoners van de Bergwijkdreef is gedacht."

De gemeente heeft de bewoners per brief laten weten dat zij de verlichting zal repareren en dat de kwaliteit van het pad wordt verbeterd. De gemeente vraagt de particuliere beveiligingsmedewerkers en de politie alert te zijn. De beveiligingsmedewerkers zijn maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur actief in de omgeving van het station en Bergwijkpark.