De film 'Maudie', donderdag 12 en dinsdag 17 oktober in de Omval.
De film 'Maudie', donderdag 12 en dinsdag 17 oktober in de Omval.

Vrijdag 13 oktober

Filmavond

19.30 uur | De Ontmoeting

Er wordt gekeken naar de film 'Lion' en onder het genot van een drankje en hapje nagepraat. De film start om 20.00 uur.

Potje in De Schakel

12.30 uur | De Schakel

Op het menu: kippensoep, hutspot met een slavink, fruit en koffie toe. Kosten vijf euro. Wel even van tevoren opgeven: 020-6953224 of potjeindeschakel@gmail.com.

Zaterdag 14 oktober

Spijkers - 'Spijkers II'

20.30 uur | Theater de Omval

In 2015 maakte Joost Spijkers zijn debuut als zanger. Samen met zijn 5-koppige band van wereldformaat gooide hij meteen hoge ogen. Nu gaat Spijkers verder: nog rauwer, eerlijker en ontroerender.

Mindfulness voor kids

10.00 uur | Praktijk voor
oefentherapie Diemen

Mindfulnessworkshop voor kids van 8-12 jaar. Kleine aandachtsoefeningen en lichaamsoefeningen gegeven door een mindfulkidstrainer. Kosten € 15,-. Informatie: oefentherapiediemen.nl.

Boeken & Platenmarkt

11.00 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Veel boeken en platen. Ook het boek waar u al lang naar zoekt kunt u hier vinden.

Repair Café

14.15 uur | Zorgcentrum De Diem

Elke tweede zaterdag van de maand zijn de reparateurs van Repair Cafe aanwezig om kapotte spullen te repareren, onder het genot van een kopje koffie of thee. Weggooien kan nog altijd! Een eigen bijdrage is niet verplicht.

Zondag 15 oktober

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger: de heer A. van der Stoel uit Amsterdam.

Viering

10.30 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger is dhr. H. Peters.

Carpe Diem

14.00 uur | Theater de Omval

Het Diemense koor viert het 50-jarig jubileum met een feestelijk concert. De diverse genres uit het repertoire zullen ten gehore worden gebracht. Het vrouwenkoor DivAssorti verleent medewerking aan dit concert. Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar aan de zaal of via koorcarpediem.nl.

Dinsdag 17 oktober

'Maudie'

14.00 & 20.00uur |
Theater de Omval

Sally Hawkins ('Blue Jasmine') en Ethan Hawke ('Boyhood') schitteren in dit ontroerende drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

Bezinningsavond

19.30 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Deze bezinningsavond is geheel gewijd aan Maria. We beginnen met een film over Maria, na afloop is er gelegenheid om hierover met elkaar te praten. De avond begint om 20.00 uur in het secretariaat Berkenstede nr. 304.

Woensdag 18 oktober

Jetty Mathurin
'De overdracht'

20.30 uur | Theater de Omval

Jetty Mathurin stopt ermee! Ja, u leest het goed. Ze stopt met het maken van solocabaretvoorstellingen in het theater. Jetty staat deze laatste tournee niet alleen op toneel. Zij heeft bij iedere voorstelling twee andere bekende comedians bij zich. Een bijzonder optreden als afsluiting van een bijzondere carrière.

Donderdag 19 oktober

Boottocht voor senioren

12.00 uur | Venserkade

Het seniorencafé organiseert een boottocht voor senioren uit Watergraafsmeer en Diemen. Vanaf 50 jaar is iedereen welkom. Tijdens de gezellige boottocht, die via de Venserkade in Diemen en Driemond naar Amsterdam vaart, wordt een uitgebreide koffietafel aangeboden. Kosten € 22,50, inschrijving vooraf verplicht bij Lidy Knol: 06-23431744, of Astrid van der Velde: 06-23634196.