Hockey

Vervolg van voorpagina.

"Het was ook te mooi om waar te zijn", noemde raadslid Nicole van Engelen het plan in de informatieve raadsvergadering. Maar ondertussen moet er in Diemen wel plek worden gevonden voor HC Diemen, een burgerinitiatief dat deze zomer werd ingediend en inmiddels al 140 leden telt. Voorzitter Gideon Swaab van HC Diemen was in de raad om het burgerinitiatief toe te lichten. "HC Diemen bestaat! We hebben veel (jeugd)leden en de ouders tonen zich zeer betrokken. We verdienen een plek in Diemen."

"Het is een enorme puzzel, als wethouder Sportzaken wil je zo veel mogelijk mensen de kans geven om te sporten", zei Klaasse tegen de gemeenteraad. "Dat HC Diemen nu al zo veel leden heeft, geeft wel aan dat er animo voor is. We moeten het doen met beperkte ruimte en middelen in Diemen en zullen dus keuzes moeten maken."

Het college van B en W vraagt nu de gemeenteraad het voorstel voor verhuizing van TIW-Survivors naar Amsterdam en inpassing van HC Diemen en een vierde veld voor SV Diemen op Sportpark De Diemen niet in behandeling te nemen en in te stemmen met een onderzoek van meerdere scenario's.


Wie wordt de nieuwe kinder-burgemeester

DIEMEN De gemeente is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester, die de opvolger wordt van Marit Engelberts.

Kinderburgemeester Marit Engelberts heeft een jaar lang de kinderen in Diemen mogen vertegenwoordigen, werkbezoeken afgelegd en het startschot gegeven bij de Diemercross voor kinderen. Zij heeft zich onder andere ingezet om het onderwerp pesten onder de aandacht te brengen bij alle kinderen van de basisscholen. Ook is zij voorzitter van de kinderraad en gaat binnenkort nog een kijkje nemen bij de brandweer en politie.

In november gaat zij haar stokje overdragen aan de nieuwe kinderburgemeester. Kinderen die het leuk vinden om iets voor de kinderen in Diemen te betekenen en de burgemeester te ondersteunen kunnen vóór 13 november een motivatiebrief sturen naar Linda Scherpenzeel van de gemeente, met daarin waarom hij of zij de geschikte kinderburgemeester van Diemen zal zijn. De brief kan gemaild worden naar communicatie@duoplus.nl.