Dames SV Zeeburg starten met zege

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg is de zaalcompetitie goed begonnen. De handbalsters uit Diemen wonnen de uitwedstrijd tegen Aalsmeer overtuigend: 14-24.

SV Zeeburg begon goed aan de wedstrijd en stond na tien minuten met 1-5 voor. De verdediging van de ploeg uit Diemen zat dicht en Aalsmeer had moeite met het vinden van het doel.

In de volgende fase van de eerste helft had SV Zeeburg moeite met het benutten van de kansen, waardoor Aalsmeer in de buurt van de bezoekers kon komen. De ruststand was 7-10 in het voordeel van SV Zeeburg.

De dames van SV Zeeburg begonnen de tweede helft erg sterk met snelle tegenaanvallen, waardoor zij al snel zeven punten konden uitlopen. Doordat de verdediging ook in de tweede helft dicht zat en er voor elke bal gevochten werd, kon SV Zeeburg uitlopen naar een eindstand van 14-24.

SV Zeeburg speelt op zaterdag 14 oktober opnieuw een uitduel. De ploeg gaat dan op bezoek bij Meervogels, dat het eerste competitieduel eveneens wist te winnen. De wedstrijd in sporthal De Lelie in Akersloot begint om 19.45 uur.

Heren De Meeuwen winnen opnieuw

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. De dames verloren voor de tweede keer in successie.

De heren toonden zich in de uitwedstrijd tegen ZV Haerlem veel sterker dan de thuisclub: 4-14. De Waterpoloploeg uit Diemen speelt zaterdag opnieuw een uitduel. De Meeuwen gaat dan op bezoek bij De Zaan in Zaandam. De wedstrijd begint om 16.15 uur. Het eerste damesteam is de competitie slecht gestart. Nadat de competitie-ouverture tegen Aquarijn met 9-5 was verloren, ging de ploeg in de eerste thuiswedstrijd onderuit tegen Watervlo: 5-10. De dames gaan zaterdag op bezoek bij UZSC en hopen op een goed resultaat. De wedstrijd in Utrecht begint om 18.00 uur.