SV Diemen was veel sterker dan Wijk aan Zee.
SV Diemen was veel sterker dan Wijk aan Zee. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen klopt Wijk aan Zee

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Wijk aan Zee met 6-1 gewonnen. Bij rust leidde het team van trainer Gerrie Breugem met 3-1. Aanvaller Dennis van Bree scoorde drie keer.

SV Diemen heeft knap revanche genomen voor de zware nederlaag van vorige week tegen Roda '23 (1-7). SV Diemen was veel sterker dan Wijk aan Zee. De thuisclub kwam op voorsprong door een treffer van centrumverdediger Jelle de Wild. Nadat middenvelder Kevin Kroese de bal op onfortuinlijke wijze in eigen doel had gewerkt (1-1) legde SV Diemen Wijk aan Zee haar wil op. Aanvaller Dennis van Bree bepaalde de ruststand via twee treffers op 3-1. Hij schoot de bal uit en de vrije trap schitterend in de hoek en rondde een goed uitgespeelde aanval af.

In de tweede helft kwam de zege van SV Diemen niet meer in gevaar en voerde de thuisclub de score op. Kai Minnema maakte 4-1, Dennis van Bree 5-1 en Bright Owusu benutte een strafschop en bepaalde de eindstand op 6-1.

Tevreden

Gerrie Breugem is tevreden over het spel van zijn team en het behaalde resultaat. "Ik wil vooropstellen dat ik Wijk aan Zee een zwakke ploeg vind, maar ik vind het goed dat de ploeg erin is geslaagd om zes doelpunten te maken. Vijf minuten voor tijd heb ik Wouter Holthuizen laten debuteren. Hij is eigenlijk nog een A-junior." Wouter is de zoon van Peter Holthuizen, die in het verleden voor het eerste zondagteam van SV Diemen uitkwam. SV Diemen heeft na drie duels zes punten en staat op de zesde plaats van de derde klasse C. SV Diemen gaat zondag op bezoek bij Schoten, dat drie punten heeft en op de achtste plaats staat. De wedstrijd begint om 14.00 uur.