PLAY-IN van de Diemer Harmonie, zondag 8 oktober.
PLAY-IN van de Diemer Harmonie, zondag 8 oktober.

Vrijdag 6 oktober

'Gruwelijke sprookjes'

15.00 uur | OBA Diemen

Gebaseerd op het boek 'Gruwelijke rijmen' van Roald Dahl. Gespeeld door het promoteam van jeugdtheaterschool TIJ. Voor stoere durfals van zes jaar en ouder. Reserveren: diemen@oba.nl of 020-6902353.

Tabletcafé

18.30 uur | OBA Diemen

Heeft u een iPad of tablet? Bent u ook zo enthousiast of vindt u het best lastig? Kom dan naar het Tabletcafé! U kunt ervaringen uitwisselen en kennis delen over tablets en iPads. Een ervaren vrijwilliger is aanwezig om u te helpen. 18.30-20.00 uur.

Clifton Braam 'Twee landen, één liefde'

20.30 uur | Theater de Omval

Clifton praat over de verschillen tussen Surinamers en Nederlanders zoals hij die door de jaren heen ervaart. Maar tegelijkertijd de overeenkomsten die we hebben. Is er echt een verschil in denken, leven, genieten, praten en doen? Als je het allemaal op een grappige wijze bekijkt, kom je tot de conclusie dat er misschien meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Hilarische, maar toch serieuze ontdekkingen, en verrassend herkenbaar.

Zaterdag 7 oktober

Oudpapieractie

9.30 uur | De Ontmoeting

Zaterdag 7 oktober halen vrijwilligers van de Protestantse Kerk de Ontmoeting vanaf half tien in geheel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

Paddenstoelenexcursie

10.00 uur | Bushalte
NS-station Diemen

Werkgroep Spoorzicht organiseert een paddenstoelenexcursie. Start bij de parkeerplaats aan de noordkant van NS-station Diemen (Centrum). De herfst is vroeg dit jaar. Kom kijken naar zalmzwammen, pekstelen en judasoren. Neem een spiegeltje mee. Trek stevig, liefst waterbestendig schoeisel aan, want het is soms wat zompig. Bij voldoende belangstelling vertrekt een aparte groep voor ouders met kinderen. Kosten: vrijwillige bijdrage voor de onderhoudspot van het park. Informatie: werthof.home.xs4all.nl.

Cadeauwinkel van de Wereld 20 jaar!

11.00 uur | Diemerplein

Cadeauwinkel van de Wereld/Wereldwinkel viert het 20-jarig jubileum met een fairtradecafé, fairtrademarkt, wereldspellen en optredens op het Diemerplein. 11.00-18.00 uur.

Herman in
een bakje geitenkwark

20.30 uur | Theater de Omval

Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, samenzang en bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie.

Zondag 8 oktober

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger: mevr. H. Smeulers uit Zwijndrecht.

Viering

10.30 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Woord- en communieviering met het Hagunnankoor. Voorganger is pastor H. Hartog.

Wandeling Pink Diemen

14.00 uur | Nesciobrug

Wandeling door het Diemerpark naar de Vijfhoek. Verzamelen op de Nesciobrug. We wandelen door het park naar Fort Diemerdam, pauzeren bij paviljoen Puur en kunnen nog even verder de Vijfhoek in.

PLAY-IN Diemer Harmonie

16.30 uur | Theater de Omval

Naast een orkestrepetitie o.l.v. Vincent van den Bijlaard worden workshops verzorgd door drie leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Om 16.30 uur gratis concert.

Dinsdag 10 oktober

'Aquarius'

14.00 & 20.00 uur |
Theater de Omval

Een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw die een zowel mysterieuze als beangstigende en zenuwslopende confrontatie aangaat.

Woensdag 11 oktober

Andermans Veren Er mag zoveel niet

20.30 uur | Theater de Omval

Een muzikale trip langs de mooiste theaterliedjes van Nederland rond het thema 'Fout en stout, want er mag zovéel niet'. Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken, stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd.

Donderdag 12 oktober

'Maudie'

20.00 uur | Theater de Omval

Sally Hawkins ('Blue Jasmine') en Ethan Hawke ('Boyhood') schitteren in dit ontroerende drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

Vrijdag 13 oktober

Van der Laan & Woe - Uitverkocht

20.30 uur | Theater de Omval


Filmavond

19.30 uur | De Ontmoeting

De film 'Lion' wordt bekeken en onder het genot van een drankje en hapje wordt erover nagepraat. Inloop vanaf 19.30 uur. De film start om 20.00 uur.

Zaterdag 14 oktober

Boeken & Platenmarkt

11.00 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

U kunt in onze Kerk terecht voor vele boeken en platen. Ook het boek waar u al lang naar zoekt kunt u hier vinden.

Repair Café Diemen

14.15 uur | De Diem

Elke tweede zaterdag van de maand zijn de reparateurs van Repair Café weer aanwezig om uw kapotte spullen te repareren. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee. Onze slogan: weggooien kan altijd nog! Een eigen bijdrage is niet verplicht.

Spijkers - 'Spijkers II'

20.30 uur | Theater de Omval

In 2015 maakte Joost Spijkers zijn debuut als zanger. Samen met zijn 5-koppige band van wereldformaat gooide hij meteen hoge ogen en werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs, het beste theaterlied van 2015. Nu gaat Spijkers verder: nog rauwer, eerlijker en ontroerender.

Paddenstoelenexcursie, zaterdag 7 oktober.