HC Diemen

Vervolg van de voorpagina.

"Verhuizing naar sportpark Middenmeer zou een oplossing zijn; uitgangspunt is wat ons betreft wel dat het een 'zachte landing' moet worden voor de honkballers, met goede en voldoende faciliteiten", zegt Klaasse. Op Sportpark Middenmeer wordt al gehonkbald en daar lijkt ruimte te zijn voor de honkbalvereniging uit Diemen. "Ik heb een goed gesprek gehad met Eric van der Burg, de Amsterdamse wethouder van Sportzaken. Ook hij staat positief tegenover de komst van TIW Survivors naar Sportpark Middenmeer. Mocht er niet voldoende ruimte zijn op de bestaande honkbalvelden dan staat hij ook positief tegenover uitbreiding. Het sportpark is bovendien ook voor Diemense honkballers een goede, nabije optie. Het is niet ver van het centrum van Diemen en uitstekend bereikbaar."

Diemen verliest bij een verhuizing wel een sport. "Dat is op zich natuurlijk jammer, maar we krijgen er ook weer een sport voor terug met de hockeyclub. Feit is dat er veel meer mensen hockeyen in Nederland. Als wethouder Sportzaken vind ik het vooral van belang dat zo veel mogelijk mensen een sport kunnen beoefenen, en dat kan zo. Daarnaast willen we de band met TIW-Survivors wel behouden, bijvoorbeeld door ze hun plek in de Sportraad van Diemen te laten houden en de vereniging gebruik te laten maken van binnenvoorzieningen in Diemen. Daarnaast zullen we via de sportcoaches en clinics voor schoolkinderen banden onderhouden en hebben we afgesproken te proberen om buurtveldjes ook geschikt te maken om honkbal en softbal op te spelen."

Hoe snel zou alles kunnen gaan? "Als deze route lukt, kan het heel snel gaan. De honkbalvelden moeten worden omgebouwd naar twee hockeyvelden en een voetbalveld; een kantine en kleedkamers zijn er al."